Windows Vista Forums

Windows Mail: sending issues

  1. #1


    Join Date : Nov 2008
    Posts : 2
    Genuine Windows Vista Home Premium (32 bit version)
    Local Time: 08:25 AM

    Windows Mail: sending issues

    I have several issues which I think are all connected. Please bare with me.

    1. I have Trend Micro Antivirus which loads for a long time when I login until
    windows finally shuts it down and sends me a message saying it will use
    previous settings. I contacted Trend Micro and they asked me to send
    my debug logs in zip format. When I try to do this I get the following
    error message:
    Could not change to C:\program files\Trend Micro\Internet Security\
    log\Archives-closing C:\program files\Trend Micro\Internet Security\
    log\Archive\200811100937352443698.zip

    Then I get an error message from Winzip:

    winzip could not change the specified folder, so it is closing the
    open archive. Possible causes for this error include removing the
    folder or changing disks in the middle of winzip operation.

    2. I also have never been able to send a group message. It always goes
    to the Outbox and then I get an error message.
    I contacted my ISP and they told me all my settings were correct and
    that the problems were with Windows Mail itself or the Antivirus or the
    Vista Windows Firewall or a combination of all 3.

    I'm sure others must be having these problems, I am totaly frustraded.

    Please advise. All my specs can be found in my profile.

    Thanks to anyone who can help

    alonso

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2
    Cyberwolf's Avatar
    Join Date : Sep 2008
    Posts : 83
    Windows Vista Home Edition SP1 32Bit
    Local Time: 08:25 AM


     

    Re: Windows Mail: sending issues

    Quote Originally Posted by alonso View Post
    I have several issues which I think are all connected. Please bare with me.

    1. I have Trend Micro Antivirus which loads for a long time when I login until
    windows finally shuts it down and sends me a message saying it will use
    previous settings. I contacted Trend Micro and they asked me to send
    my debug logs in zip format. When I try to do this I get the following
    error message:
    Could not change to C:\program files\Trend Micro\Internet Security\
    log\Archives-closing C:\program files\Trend Micro\Internet Security\
    log\Archive\200811100937352443698.zip

    Then I get an error message from Winzip:

    winzip could not change the specified folder, so it is closing the
    open archive. Possible causes for this error include removing the
    folder or changing disks in the middle of winzip operation.

    2. I also have never been able to send a group message. It always goes
    to the Outbox and then I get an error message.
    I contacted my ISP and they told me all my settings were correct and
    that the problems were with Windows Mail itself or the Antivirus or the
    Vista Windows Firewall or a combination of all 3.

    I'm sure others must be having these problems, I am totaly frustraded.

    Please advise. All my specs can be found in my profile.

    Thanks to anyone who can help

    alonso
    For troubleshooting purposes I would highly recommend nuking (uninstalling) your current AV software. Reboot and see if some of the odd issues you are getting correct themselves.

    If they do, or while your testing it you can always use AVG 8 which has a free version online. I only use it and have had no issues with its performance or protection!

    AVG Free - Download AVG Anti-Virus Free Edition for Windows XP and Vista

      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Join Date : Nov 2008
    Posts : 2
    Genuine Windows Vista Home Premium (32 bit version)
    Local Time: 08:25 AM


      Thread Starter

    Re: Windows Mail: sending issues

    Thanks Cyberwolf but I've had some problems in the past with AVG security and I am happy with Trend Micro. I would like to see if I can find some way of fixing these issues w/o having to get rid of TM. I will try what you advised and turn the AV off
    and see if this is the problem.

    regards

    alonso

      My System SpecsSystem Spec


Windows Mail: sending issues
Similar Threads
Thread Forum
Issues sending 'Windows Live Mail' from Office 2007 applications Software
sending email from microsoft.public.windows.vista.mail - Windows Mail Vista mail
windows mail sending issues Vista mail
Problems sending/receiving when switching from Windows Live Mail back to Windows Mail Vista mail
Mail sending issues Vista mail