Windows Vista Forums

Internet Explorer bug

  1. #1
    hidnface's Avatar
    Join Date : Jun 2009
    Posts : 6
    Vista Business SP1
    Local Time: 00:46
    mauritius

    Internet Explorer bug

    Hi each time I launch IE8 the error msgs appear.

    "The instruction at 0x00968a08 referenced memory at 0x0000000. The
    memory could not be written.

    Click ok to terminate the program"

    " Exeption EAccessviolation in module shellEh440.dll at 00008A08.
    Access violation at address 00968A08 in module ' ShellEh440.dll'. Write
    of address 0000000."



    Do you know how can i solve this please?

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2
    Brink's Avatar

    Join Date : Apr 2007
    Texas, USA
    Posts : 31,595
    64-bit Windows 10 build 10159
    Local Time: 15:46
    usa us oklahoma

     

    Re: Internet Explorer bug

    Hello Hidnface, and welcome to Vista Forums.

    You may have a bad add-on causing this. Resetting IE may help.

    Hope this helps,
    Shawn

      My System SpecsSystem Spec

  3. #3
    hidnface's Avatar
    Join Date : Jun 2009
    Posts : 6
    Vista Business SP1
    Local Time: 00:46
    mauritius

      Thread Starter

    Re: Internet Explorer bug

    Thnx for your reply Brink...But still same error message appears. Don't know what to do ...Even if my default browser is Firefox, I am trying to correct every errors found in my vista..

      My System SpecsSystem Spec

  4. #4
    Brink's Avatar

    Join Date : Apr 2007
    Texas, USA
    Posts : 31,595
    64-bit Windows 10 build 10159
    Local Time: 15:46
    usa us oklahoma

     

    Re: Internet Explorer bug

    Did you install or change anything right before you started getting this error?

    You might see if doing a System Restore at startup using a restore point dated before you got this error to see if it can fix it for you.

      My System SpecsSystem Spec

  5. #5
    hidnface's Avatar
    Join Date : Jun 2009
    Posts : 6
    Vista Business SP1
    Local Time: 00:46
    mauritius

      Thread Starter

    Re: Internet Explorer bug

    I have restore points and will try these.

    I suspect some changes/tweaks I made to vista some times back which may cause IE to be instable.....but don't really know which tweak can cause IE to malfunction.

    Note: Everything's working fine on my Vista. Only IE is bugging.

    Do you know how can I reset all tweaks done on vista and make it as fresh without removing my documents?

    Thanks

      My System SpecsSystem Spec

  6. #6
    Brink's Avatar

    Join Date : Apr 2007
    Texas, USA
    Posts : 31,595
    64-bit Windows 10 build 10159
    Local Time: 15:46
    usa us oklahoma

     

    Re: Internet Explorer bug

    Well, hopefully a System Restore dated far back enough will do the trick for you. To be safe, you should backup anything that you do not want to lose though.

      My System SpecsSystem Spec

  7. #7
    hidnface's Avatar
    Join Date : Jun 2009
    Posts : 6
    Vista Business SP1
    Local Time: 00:46
    mauritius

      Thread Starter

    Re: Internet Explorer bug

    PROBLEM SOLVED!!

    System restore was not helpful, unfortunately.

    So I uninstall IE 8 and returned back to IE 7...but still not working. I choose the Normal Startup for windows vista services from msconfig. Reinstall IE 8. Disable Protected Mode for Internet Explorer (Internet Options > Security > uncheck Enable Protected Mode.

    Now it's working.

    For all those (like me) who use 99,9% Firefox, there's a useful plugin for Firefox 3 called IE Tab. With this plugin installed, you can open every pages that need IE (like microsoft updates). No need to use IE anymore

    Have a nice day

      My System SpecsSystem Spec

  8. #8
    Brink's Avatar

    Join Date : Apr 2007
    Texas, USA
    Posts : 31,595
    64-bit Windows 10 build 10159
    Local Time: 15:46
    usa us oklahoma

     

    Re: Internet Explorer bug

    Hidnface,

    I'm happy to hear that you got it sorted. Thank you for posting back your solution.

      My System SpecsSystem Spec

Internet Explorer bug

Similar Threads
Thread Forum
How to load the same /current internet explorer tab after minimize internet explorer?
Is kind of annoying that each time I minimize internet explorer and the current tab or web page is not load as the current web page if I have many...
Browsers & Mail
The Decline of Internet Explorer 6 and the Rise of Internet Explorer 9
More...
Vista News
Can't connect to Internet using internet Explorer or Mozilla Firefox
ISSUE windows 7 home premium is connecting to internet fine. Can connect to Windows Live Messenger. But it won't connect to the Internet at all on...
Browsers & Mail
Migrating from Internet Explorer 6 to Internet Explorer 8
More...
Vista News
Internet Explorer 8 in Vista causes Windows Explorer issues
I wasn't quite sure if IE8 was the culprit, but it became apparent once I removed it. Internet Explorer 8 interferes with the functionality in...
Vista General
It says my internet is connected but when I open Internet Explorer it doesn't work!
I Can Access Other Things Messengers, Online Gaming, Etc, But When I Try And Connect to The Internet I Get A Page Cannot Be Displayed Error On...
Browsers & Mail
Vista Internet Explorer/Windows Explorer shortcut problem
When I start Internet Explorer 7 from an internet shortcut on the desktop, Windows Explorer hangs and I get a "Windows Explorer is not responding"...
Vista General