Windows Vista Forums

Internet browsing help

  1. #1



    Newbie
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 4
    Windows 64 bit home premium
    Local Time: 11:03 AM

    Internet browsing help

    Hello everyone, I am new to the forums. I am having an issue I recently upgraded my 32 bit vista home basic to 64 bit Vista home premium I am having internet issues. My internet is very slow and I cant browse certain sites for example aol.com or aim.com. I have tried many different things browsing other forums, nothing has worked. I have tried going into my network card advanced config settings, I have tried downloaded 64 bit Vista firefox browser I have re booted my modem and my router. I never had this problem with windows vista 32 bit home basic, it has only started happening now that i have re formatted. I would really appreciate the help, here are my system specs.

    AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6400+ 3.21 GHz
    4G RAM
    64 Bit Vista Home Premium
    Nvidia 9800 GTX+ Superclocked edition video card
    Hitachi 1TB hard drive and another 250gb hard drive
    700 watt power supply
    My network card is onboard

    I dont think i left anything out, I would grealtly appreciate the help, thanks a lot!

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2
    brummyfan's Avatar

    Brummy

    Join Date : Jan 2008
    Birmingham
    Posts : 730
    Vista Home Premium SP2 32bit.
    Local Time: 03:03 PM
    uk uk england

     

    Re: Internet browsing help

    Quote Originally Posted by Celeron65 View Post
    Hello everyone, I am new to the forums. I am having an issue I recently upgraded my 32 bit vista home basic to 64 bit Vista home premium I am having internet issues. My internet is very slow and I cant browse certain sites for example aol.com or aim.com. I have tried many different things browsing other forums, nothing has worked. I have tried going into my network card advanced config settings, I have tried downloaded 64 bit Vista firefox browser I have re booted my modem and my router. I never had this problem with windows vista 32 bit home basic, it has only started happening now that i have re formatted. I would really appreciate the help, here are my system specs.

    AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6400+ 3.21 GHz
    4G RAM
    64 Bit Vista Home Premium
    Nvidia 9800 GTX+ Superclocked edition video card
    Hitachi 1TB hard drive and another 250gb hard drive
    700 watt power supply
    My network card is onboard

    I dont think i left anything out, I would grealtly appreciate the help, thanks a lot!
    You could try disabling the "SSV HelperClass" Add-On by going to Tools-> Manage Add-Ons, if that doesn't help try this:Speeding Up Internet Explorer 8 | WindowsFixUp HTH.

      My System SpecsSystem Spec

  4. #3



    Newbie
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 4
    Windows 64 bit home premium
    Local Time: 11:03 AM


      Thread Starter

    Re: Internet browsing help

    Quote Originally Posted by brummyfan View Post
    Quote Originally Posted by Celeron65 View Post
    Hello everyone, I am new to the forums. I am having an issue I recently upgraded my 32 bit vista home basic to 64 bit Vista home premium I am having internet issues. My internet is very slow and I cant browse certain sites for example aol.com or aim.com. I have tried many different things browsing other forums, nothing has worked. I have tried going into my network card advanced config settings, I have tried downloaded 64 bit Vista firefox browser I have re booted my modem and my router. I never had this problem with windows vista 32 bit home basic, it has only started happening now that i have re formatted. I would really appreciate the help, here are my system specs.

    AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6400+ 3.21 GHz
    4G RAM
    64 Bit Vista Home Premium
    Nvidia 9800 GTX+ Superclocked edition video card
    Hitachi 1TB hard drive and another 250gb hard drive
    700 watt power supply
    My network card is onboard

    I dont think i left anything out, I would grealtly appreciate the help, thanks a lot!
    You could try disabling the "SSV HelperClass" Add-On by going to Tools-> Manage Add-Ons, if that doesn't help try this:Speeding Up Internet Explorer 8 | WindowsFixUp HTH.
    Thanks brummyfan, it does seem that your links and advice did help a bit. Though I am still having issues booting up my web browser weather it be Shiretoko ( mozilla 64 bit ) or Internet explorer with the speed ups that your link helped me with. I cannot get my mail at aol.com, it does look better but pages still randomly wont load and loading randomly slows down, if you could give me any more help I would greatly appreciate it, thanks!

      My System SpecsSystem Spec

  5. #4
    brummyfan's Avatar

    Brummy

    Join Date : Jan 2008
    Birmingham
    Posts : 730
    Vista Home Premium SP2 32bit.
    Local Time: 03:03 PM
    uk uk england

     

    Re: Internet browsing help

    Hi,
    This Tutorial may be of some help: How To Make Vista more responsive and faster[11]=Performance Maintenance
    BTW, you could also try uninstalling IE8, stop your Anti-virus program then install IE8 download from here:http://www.microsoft.com/windows/int...r/default.aspx (not from Windows Update), do not forget to enable your Anti-Virus back again. HTH.

      My System SpecsSystem Spec

  6. #5



    Newbie
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 4
    Windows 64 bit home premium
    Local Time: 11:03 AM


      Thread Starter

    Re: Internet browsing help

    Quote Originally Posted by brummyfan View Post
    Hi,
    This Tutorial may be of some help: How To Make Vista more responsive and faster[11]=Performance Maintenance
    BTW, you could also try uninstalling IE8, stop your Anti-virus program then install IE8 download from here:http://www.microsoft.com/windows/int...r/default.aspx (not from Windows Update), do not forget to enable your Anti-Virus back again. HTH.
    Yeah, that sounds good, I reformatted my computer and I installed my motherboard drivers from the CDs that came with my motherboard rather than the internet that seemed to help a bit. I still do have the same issues though, I have 37 more updates for Windows that I need to update. Ill update those now. Before I re formatted I didn't even have an anti virus program so that couldnt have been the issue. Do you think I should un install all of the existing internet explorers I have right now? I have IE 7 and the 64 bit version, thanks!

      My System SpecsSystem Spec

  7. #6
    brummyfan's Avatar

    Brummy

    Join Date : Jan 2008
    Birmingham
    Posts : 730
    Vista Home Premium SP2 32bit.
    Local Time: 03:03 PM
    uk uk england

     

    Re: Internet browsing help

    Quote Originally Posted by Celeron65 View Post
    Quote Originally Posted by brummyfan View Post
    Hi,
    This Tutorial may be of some help: How To Make Vista more responsive and faster[11]=Performance Maintenance
    BTW, you could also try uninstalling IE8, stop your Anti-virus program then install IE8 download from here:Internet Explorer 8: Home page (not from Windows Update), do not forget to enable your Anti-Virus back again. HTH.
    Yeah, that sounds good, I reformatted my computer and I installed my motherboard drivers from the CDs that came with my motherboard rather than the internet that seemed to help a bit. I still do have the same issues though, I have 37 more updates for Windows that I need to update. Ill update those now. Before I re formatted I didn't even have an anti virus program so that couldnt have been the issue. Do you think I should un install all of the existing internet explorers I have right now? I have IE 7 and the 64 bit version, thanks!
    No, you can't uninstall IE7 because it is part of Windows.

      My System SpecsSystem Spec

  8. #7



    Newbie
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 4
    Windows 64 bit home premium
    Local Time: 11:03 AM


      Thread Starter

    Re: Internet browsing help

    Alright, I have installed all my updates, I am still having this issue to be perfectly specific when I load a page like aol.com or aim.com it will take a long time to load and then the page will come up as a microsoft word page so to speak. The text looks like it was made with microsoft word and so do the links. I have no idea what the problem is and pages still will not load.

    Edit: This only happens with Mozilla Firefox 3.5, not the 64 bit version, though it did the same thing on the 64 bit version before I reformatted the second time.

    Last edited by Celeron65; 07 Aug 2009 at 06:30 PM. Reason: Made a mistake
      My System SpecsSystem Spec


Internet browsing help
Similar Threads
Thread Forum
Very slow internet browsing Vista performance & maintenance
Slow internet browsing Vista General
problem in browsing internet Vista networking & sharing
Browsing Internet While Connected To VPN Vista networking & sharing
vista and internet browsing Vista General