Windows Vista Forums

Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

  1. #11
    H2SO4's Avatar
    Join Date : Mar 2009
    Australia
    Posts : 1,241
    Win7x64
    Local Time: 08:18
    australia

     

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    If you go to the Gigabyte website, there will be info on how to update the BIOS.

    Are there dangers? Yeah. Flashing the BIOS is always a slightly nervous time because if something goes wrong half-way through you generally end up with an unbootable machine which cannot be fixed without some real low-level hardware trickery. That very rarely happens, as long as you follow the mobo manufacturer's advice.

    Have backups of all your data first of course. That's just common sense.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Join Date : Mar 2009
    Posts : 13
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 14:18


      Thread Starter

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    alright pc fixed thanks for your help

      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Join Date : Mar 2009
    Posts : 1
    Vista Ultimate
    Local Time: 14:18


     

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    Please can you tell me how you fixed your problem? I have the same issue and I'm stuck. By any chance do you have as CPU a Pentim 5 xx1 Ceddar Mill on 65nm ?

      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Join Date : Mar 2009
    Posts : 13
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 14:18


      Thread Starter

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    No I have Intel Core 2 Duo @3.00 GHz... E8400..
    Too be honest I took it to a guy who repairs pc's.
    The problem was out of my hands.. Seemed to just be a driver + reg issue.

      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    Join Date : Mar 2009
    Posts : 13
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 14:18


      Thread Starter

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    No I have Intel Core 2 Duo @3.00 GHz... E8400..
    Too be honest I took it to a guy who repairs pc's.
    The problem was out of my hands.. Seemed to just be a driver + reg issue.

      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Join Date : Mar 2008
    SF Bay Area
    Posts : 1
    Vista Ultimate x32
    Local Time: 07:18


     

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    My Vista system was hanging partway into the boot process. I'd been trying to find a solution for months. My boot log showed that it was hanging up on loading AFD.sys. I found a Windows Hotfix that solved my problem, which might solve your issue. Take a look at KB961775 here: New AFD connections fail when software that uses TDI drivers is installed on a Windows Server 2008 or Windows Vista SP1 system that is running on a computer that has multiple processors

    Apparently there is an issue between AFD connections and anti-virus software. You have to request the hotfix from Microsoft (use this form: http://support.microsoft.com/hotfix/...775&kbln=en-us ), but you'll get a link from MS almost immediately.

    I suggest that you uninstall your anti-spyware and anti-virus programs, install the hotfix and then re-install all of your anti-malware software. This worked for me.

      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Join Date : Feb 2012
    Posts : 2
    vista home
    Local Time: 08:18


     

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    I also have exactly the same problem as the thread starter. I have tried updating the BIOS and the link to Vista. Sadly the hotfix does not work either if you are already running SP2. So if anyone out there knows how the origional thread starters problem can be fixed with a registry driver fix please continue this thread.

    LOST AND VERY LOST

      My System SpecsSystem Spec

  8. #18
    Yard Dog's Avatar


    Join Date : Oct 2011
    Central Florida in a small town
    Posts : 2,175
    Vista Home Basic. 32 bit SP 2
    Local Time: 09:18
    usa us florida

     

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    Hello, you probably ought to start your own thread and have solutions posted for your computer issues. As this Thread is pretty old. Okay ?

      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Join Date : Feb 2012
    Posts : 2
    vista home
    Local Time: 08:18


     

    Re: Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

    Thanks, but after a full night of going rerunning the system with bits off and on I just backed up and reloaded.

    The system is running as per factory resets, and I am just going to turn off updates except for security and sit pretty.

    Thanks anyway.

    Regards

      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Did not load driver AFD.SYS- PC not booting up properly

Similar Threads
Thread Forum
Computer not booting properly
Hi, guys! Recently, my computer has been acting up. I've had it for 5-6 years so I wouldn't be surprised if the problem is just due to the age of my...
Crashes and Debugging
Windows not Booting properly
My computer has had the power randomly shut off while running by mistake and soon after this happened my computer started freezing and the image...
Crashes and Debugging
Internet Explorer won't load pages properly. Help please!!
'A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available.' This message...
Network & Sharing
Unable to load RAID drivers while booting
Hello, I've installed Vista x64 on my PC with a Highpoint RocketRAID 2310 controller. Whle installing Windows, I provided setup with the correct...
Vista installation & setup
Windows not booting properly
Hello, My computer is using Windows Vista Home Premium 32bit, and as of now it's really hard to turn on my computer. It began yesterday, I...
Vista General
DNS - Failed to load control error on booting/logging in.
On logging into Vista Home Premium I get the message appear: DNS Failed to load control 'SocketXCtl' from SocketX.OCX. Your version of...
Vista General
Unable to load xls files properly
Help! Trying to load files for work, and the disc will not load. Works fine on every other computer in the office, but not my Vista Home Premium. I...
Vista General