Windows Vista Forums

Installation problem

  1. #1


    Join Date : Dec 2008
    Posts : 1
    Vista 32bit
    Local Time: 03:14 AM

    Installation problem

    My computer came with XP when i bought it(4 years ago). Two years later i upgraded it to Vista without a problem. Now i have decided to reformat my computer with Vista. I changed the boot sequence so the DVD drive is first. I put my disk in and the load bar at the bottom of the screen appears, as if it was going to reformat but then the screen goes black. I waited about 30 minutes just to see if the computer was taking along time to load but it stayed black. I dont think my vista CD is broken since I have used it before. I even tryed another Vista CD that my dad has but the same thing happened. I was curious if I am doing something wrong or if anybody else is having the same problem?

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2
    Brink's Avatar

    Administrator


    Join Date : Apr 2007
    Texas, USA
    Posts : 31,242
    64-bit Windows 8.1 Enterprise (RTM)
    Local Time: 03:14 AM
    usa us texas

     

    Re: Installation problem

    Hello Jon, and welcome to Vista Forums.

    You might check to see if you have the hard drive listed as 2nd in the boot order in the BIOS. Also unplug any external device (Ex: USB drive, printer, etc) other than the monitor, keyboard, and mouse before booting to the Vista installation DVD.

    Is your Vista a upgrade or full version?

    Clean Install From Upgrade Vista

    or

    Clean Install with a Full Version of Vista

    Hope this helps for now,
    Shawn

      My System SpecsSystem Spec


Installation problem
Similar Threads
Thread Forum
Installation problem Live Messenger
Problem in installation! General Discussion
SP1 Installation Problem - 100% fix Vista installation & setup
Installation Problem Vista General
installation problem Vista installation & setup