Windows Vista Forums

Bridge show always "network cable unplugged"

  1. #1


    Join Date : Jun 2008
    Posts : 6
    Vista Ultimate 64
    Local Time: 17:59

    Network Bridge - "network cable unplugged" but its not

    I've bridged my wireless and ethernet connections to connect my xbox360 to the
    internet.
    This worked fine before on this laptop but now it don't!
    I've enabled compatibility mode via netsh but I still get "network cable unplugged" on MAC Bridge Miniport immediately after I create the bridge.
    The wireless network works just fine when I remove the bridge.
    I have the latest drivers and SP.

    Ideas?

    Last edited by sealight; 23 Jun 2008 at 06:08.
      My System SpecsSystem Spec

  2. #2
    roy69's Avatar


    Join Date : Nov 2007
    uk
    Posts : 2,607
    Windows 7 home premium 64 bit
    Local Time: 18:59
    uk uk devon

     

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Are you using a router?

    This would be the way ahead. They are quite cheap now and are wireless.

    The other way would be to go into options and allow other computers to access the internet through your computer.

      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Join Date : Jun 2008
    Posts : 6
    Vista Ultimate 64
    Local Time: 17:59


      Thread Starter

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Quote Originally Posted by roy69 View Post
    Are you using a router?

    This would be the way ahead. They are quite cheap now and are wireless.

    The other way would be to go into options and allow other computers to access the internet through your computer.
    I'm using a wireless router but I don't have the wireless adapter for Xbox - that's why I need to connect it through the laptop.

    All network bridges that I've tried show "network cable unplugged".
    But as soon as I remove the bridge I have connectivity on both connections (wireless and ethernet).
    However I cannot connect them through...

      My System SpecsSystem Spec

  4. #4
    roy69's Avatar


    Join Date : Nov 2007
    uk
    Posts : 2,607
    Windows 7 home premium 64 bit
    Local Time: 18:59
    uk uk devon

     

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Why dont you connect the xbox to your router using an ethernet cable? It seems like you are doing things the long way around. What router do you have?

    There is a tutorial on sharing,

    Network Discovery - Turn On or Off

    Hope this helps.

      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Join Date : Jun 2008
    Posts : 6
    Vista Ultimate 64
    Local Time: 17:59


      Thread Starter

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Quote Originally Posted by roy69 View Post
    Why dont you connect the xbox to your router using an ethernet cable? It seems like you are doing things the long way around. What router do you have?
    The problem is the router is located on another room and it is "ugly" to have a long cable around the floor.

    The question is it worked some time ago.
    But since I've re-installed the OS I can't do any network bridge - it says always "network cable unplugged" - with or without Xbox.

      My System SpecsSystem Spec

  6. #6
    roy69's Avatar


    Join Date : Nov 2007
    uk
    Posts : 2,607
    Windows 7 home premium 64 bit
    Local Time: 18:59
    uk uk devon

     

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Try turning off the firewall to see if that fixes the problem, if it does then you know it is a setting there.

    I have found a help page on xbox settings see if this helps

    Xbox.com | Connect to Xbox Live - Home Networking: Step-by-Step

      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Join Date : Jun 2008
    Posts : 6
    Vista Ultimate 64
    Local Time: 17:59


      Thread Starter

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Quote Originally Posted by roy69 View Post
    Try turning off the firewall to see if that fixes the problem, if it does then you know it is a setting there.
    Thanks for your help.
    Unfortunately that was one of the first things I've tried but I had no success.
    It keeps saying "network cable unplugged".
    My laptop is on a domain and we have some domain policies applied but I can't find any that could cause this behaviour.
    I can create and remove the bridge without any restriction however the bridge is always "unplugged" altough the wireless/ethernet isn't.
    I'm almost giving up...

      My System SpecsSystem Spec

  8. #8
    johngalt's Avatar

    Join Date : May 2008
    3rd Rock
    Posts : 3,847
    Windows 7 Ultimate x64
    Local Time: 13:59
    usa us georgia

     

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Check the cable you were previously using - it might just be bad now.

      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Join Date : Jun 2008
    Posts : 6
    Vista Ultimate 64
    Local Time: 17:59


      Thread Starter

    Re: Bridge show always "network cable unplugged"

    Quote Originally Posted by johngalt View Post
    Check the cable you were previously using - it might just be bad now.
    Both connections work individually when not bridged and one of them is wireless.

    Before, even if only the wireless was connected, the bridge was connected too.
    Now the bridge never works, is always "unplugged".

    It must be some kind of IP policy I can't find.

      My System SpecsSystem Spec

Bridge show always "network cable unplugged"

Similar Threads
Thread Forum
Network cable unplugged???
Firstly i hope i do this right as this is my first post.. i run a toshiba satellite L300D and i had to restore the system before the restore all was...
Network & Sharing
Plug a cable into network adapter "local area connection" or get ip automatically?
i am trying to access internet through sony ericsson naite on Laptop(OS- VISTA). i had installed pc suite for trying to access internet with usb...
Network & Sharing
Error: A cable is not plugged into the network adapter "Local Area Connection"
Hey all - having a rather frustrating experience with my computer. I'm on Vista x64 with an ASUS P5N-SLI mobo and a Realtek RTL8139/810x NIC. ...
Vista networking & sharing
"unplugged" Network cable
Hey, i'm about to explode with rage because this is VERY ANNOYING. EVERYTHING is plugged in, the internet on my computer is working fine. However my...
Network & Sharing
Plug a cable into network adaptor "Local Area Connection"??
Hi, i have a problem with my internet connection... Basically i have been trying to connect to wireless internet my Mother-In-Laws house where i...
.NET General
"network cable unplugged" in XP after vista install
Hi; I installed Vista Ultimate x64 to a second partition of my hard drive and now I have two OS, one xp in drive c and one vista in drive f and I...
Vista networking & sharing
Plug a cable into network adapter "local area connection"
Hey, so I have a problem and although i'm terrible at describing computer problems I'll give it my best shot. So one day I turn on my HP Pavilion...
Network & Sharing