Windows Vista Forums

I Recovered and now can't connect to 2wire router

  1. #1



    Newbie
    Join Date : Feb 2010
    Posts : 5
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 06:29 PM

    I Recovered and now can't connect to 2wire router

    Two days ago I used the reovery disk on my computer because it has been working super slow. So it recovered and everything turned out ok and fine. Except, now I an't connect to my 2wire router. It has been super frustratiing for me because i search the internet looking for solutions and can't find any that has worked for me. I've updated my drivers on my laptop, my router has the top newest firmware. The weird part is, I onnected perfectly before I restored and my sister who has a Toshiba also (hers is a little bit newer) connects fine. My itouch connects fine. When i connect to a neighbors WEP wifi it connects (i just cant use it cause i dont know the key). I can connect to my 2wire using a ethernet cable (which is what im doing now). The error i get is :
    Log Name: System
    Source: Microsoft-Windows-Diagnostics-Networking
    Date: 2/23/2010 11:02:12 PM
    Event ID: 6100
    Task Category: (12)
    Level: Information
    Keywords: (2)
    User: LOCAL SERVICE
    Computer: Vaquero-PC
    Description:
    Helper Class (RNWF MSM Helper Class) Event:
    Wireless Diagnostic Helper Class Event
    For complete information about this session see the Wireless Diagnostic Informational Event.
    Helper Class: Native WiFi MSM
    Initialize status: Success
    Information for connection being diagnosed
    Interface GUID: 13d3f87c-3b83-4385-98fc-6930dafaa540
    Interface name: Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
    Interface type: Native WiFi
    Profile: Discovery connection
    SSID: 2WIRE751
    SSID length: 8
    Connection mode: Infra
    Security: Yes
    Connect even if network is not broadcasting: No
    Result of diagnosis: Problem found
    Root cause:
    Windows cannot connect to "2WIRE751"
    Wireless association failed because Windows did not receive any response from the wireless router or access point.
    Detailed root cause:
    Wireless association to this network failed. Windows did not receive any response from the wireless router or accesspoint.
    Repair option:
    Click for information on troubleshooting low wireless signal quality problems

    Event Verbosity:0
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Diagnostics-Networking" Guid="{36c23e18-0e66-11d9-bbeb-505054503030}" />
    <EventID>6100</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>4</Level>
    <Task>12</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x4000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2010-02-24T04:02:12.458Z" />
    <EventRecordID>35541</EventRecordID>
    <Correlation ActivityID="{5ED25B9F-644C-4BED-A558-373F1A3D0CEC}" />
    <Execution ProcessID="5864" ThreadID="5120" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Vaquero-PC</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-19" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="HelperClassName">RNWF MSM Helper Class</Data>
    <Data Name="EventDescription">Wireless Diagnostic Helper Class Event
    For complete information about this session see the Wireless Diagnostic Informational Event.
    Helper Class: Native WiFi MSM
    Initialize status: Success
    Information for connection being diagnosed
    Interface GUID: 13d3f87c-3b83-4385-98fc-6930dafaa540
    Interface name: Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
    Interface type: Native WiFi
    Profile: Discovery connection
    SSID: 2WIRE751
    SSID length: 8
    Connection mode: Infra
    Security: Yes
    Connect even if network is not broadcasting: No
    Result of diagnosis: Problem found
    Root cause:
    Windows cannot connect to "2WIRE751"
    Wireless association failed because Windows did not receive any response from the wireless router or access point.
    Detailed root cause:
    Wireless association to this network failed. Windows did not receive any response from the wireless router or accesspoint.
    Repair option:
    Click for information on troubleshooting low wireless signal quality problems
    </Data>
    <Data Name="EventVerbosity">0</Data>
    </EventData>
    </Event>


    I have a toshiba satelitte L45-S7423
    Vista 32
    2wire 3800HGVB

    ugh i really hope someone can help me =(
    if you need more details feel free to ask thank you =)


    Edit: Yahoo answers told me to reset my router (press giant button in front for 30 secs) now my itouch is having problems connecting to certain itouch apps (youtube, aim) Safari and myspace still work tho...

    And I've updated my driver on my rtl 8187b wireless network adapter, still doesnt work =/

    Last edited by andrev; 24 Feb 2010 at 07:50 AM.
      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2



    Banned
    Join Date : Jun 2009
    NY USA
    Posts : 2,456
    Vista 32 win 7 7600 32 bit
    Local Time: 07:29 PM
    micronesia au victoria 2

     

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    Quote Originally Posted by andrev View Post
    Two days ago I used the reovery disk on my computer because it has been working super slow. So it recovered and everything turned out ok and fine. Except, now I an't connect to my 2wire router. It has been super frustratiing for me because i search the internet looking for solutions and can't find any that has worked for me. I've updated my drivers on my laptop, my router has the top newest firmware. The weird part is, I onnected perfectly before I restored and my sister who has a Toshiba also (hers is a little bit newer) connects fine. My itouch connects fine. When i connect to a neighbors WEP wifi it connects (i just cant use it cause i dont know the key). I can connect to my 2wire using a ethernet cable (which is what im doing now). The error i get is :
    Log Name: System
    Source: Microsoft-Windows-Diagnostics-Networking
    Date: 2/23/2010 11:02:12 PM
    Event ID: 6100
    Task Category: (12)
    Level: Information
    Keywords: (2)
    User: LOCAL SERVICE
    Computer: Vaquero-PC
    Description:
    Helper Class (RNWF MSM Helper Class) Event:
    Wireless Diagnostic Helper Class Event
    For complete information about this session see the Wireless Diagnostic Informational Event.
    Helper Class: Native WiFi MSM
    Initialize status: Success
    Information for connection being diagnosed
    Interface GUID: 13d3f87c-3b83-4385-98fc-6930dafaa540
    Interface name: Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
    Interface type: Native WiFi
    Profile: Discovery connection
    SSID: 2WIRE751
    SSID length: 8
    Connection mode: Infra
    Security: Yes
    Connect even if network is not broadcasting: No
    Result of diagnosis: Problem found
    Root cause:
    Windows cannot connect to "2WIRE751"
    Wireless association failed because Windows did not receive any response from the wireless router or access point.
    Detailed root cause:
    Wireless association to this network failed. Windows did not receive any response from the wireless router or accesspoint.
    Repair option:
    Click for information on troubleshooting low wireless signal quality problems

    Event Verbosity:0
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Diagnostics-Networking" Guid="{36c23e18-0e66-11d9-bbeb-505054503030}" />
    <EventID>6100</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>4</Level>
    <Task>12</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x4000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2010-02-24T04:02:12.458Z" />
    <EventRecordID>35541</EventRecordID>
    <Correlation ActivityID="{5ED25B9F-644C-4BED-A558-373F1A3D0CEC}" />
    <Execution ProcessID="5864" ThreadID="5120" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Vaquero-PC</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-19" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="HelperClassName">RNWF MSM Helper Class</Data>
    <Data Name="EventDescription">Wireless Diagnostic Helper Class Event
    For complete information about this session see the Wireless Diagnostic Informational Event.
    Helper Class: Native WiFi MSM
    Initialize status: Success
    Information for connection being diagnosed
    Interface GUID: 13d3f87c-3b83-4385-98fc-6930dafaa540
    Interface name: Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
    Interface type: Native WiFi
    Profile: Discovery connection
    SSID: 2WIRE751
    SSID length: 8
    Connection mode: Infra
    Security: Yes
    Connect even if network is not broadcasting: No
    Result of diagnosis: Problem found
    Root cause:
    Windows cannot connect to "2WIRE751"
    Wireless association failed because Windows did not receive any response from the wireless router or access point.
    Detailed root cause:
    Wireless association to this network failed. Windows did not receive any response from the wireless router or accesspoint.
    Repair option:
    Click for information on troubleshooting low wireless signal quality problems
    </Data>
    <Data Name="EventVerbosity">0</Data>
    </EventData>
    </Event>


    I have a toshiba satelitte L45-S7423
    Vista 32
    2wire 3800HGVB

    ugh i really hope someone can help me =(
    if you need more details feel free to ask thank you =)


    Edit: Yahoo answers told me to reset my router (press giant button in front for 30 secs) now my itouch is having problems connecting to certain itouch apps (youtube, aim) Safari and myspace still work tho...

    And I've updated my driver on my rtl 8187b wireless network adapter, still doesnt work =/
    go to search>type cmd>type ipconfig /all upload screen shot for us to examine

      My System SpecsSystem Spec

  4. #3



    Newbie
    Join Date : Feb 2010
    Posts : 5
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 06:29 PM


      Thread Starter

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    http://i157.photobucket.com/albums/t...yy91/comp2.png
    i switched to windows seven yesterday but i still have the problem =/ btw i was plugged in wit ethernet when i took these pics. idk if that makes a difference

      My System SpecsSystem Spec

  5. #4
    CrucialHoax's Avatar

    Action is Knowledge
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 1,033
    Ubuntu 10.04 32bit
    Local Time: 04:29 PM
    usa us arizona

     

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    The modem is fine, I used to support those modems lol. So the modem appears to be working.

    When you connect to it, make sure you are typing in the correct WEP key for your router, that will trigger a no response error because it contact the router wirelessly. If that doesn't work we might have to change a few settings in the modem..

      My System SpecsSystem Spec

  6. #5



    Newbie
    Join Date : Feb 2010
    Posts : 5
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 06:29 PM


      Thread Starter

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    it doesnt even ask for the wep, it just auto matically says it cant

      My System SpecsSystem Spec

  7. #6
    CrucialHoax's Avatar

    Action is Knowledge
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 1,033
    Ubuntu 10.04 32bit
    Local Time: 04:29 PM
    usa us arizona

     

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    Quote Originally Posted by andrev View Post
    it doesnt even ask for the wep, it just auto matically says it cant
    In the network and sharing center on the left column, there will be an option to "Manage Network Wireless Connections" or something similar. Find the network name that your trying to connect to and click it and delete it. Then now when you try to connect to your network it will ask for your WEP key. Enter it in correctly and you should be on your way.

      My System SpecsSystem Spec

  8. #7



    Newbie
    Join Date : Feb 2010
    Posts : 5
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 06:29 PM


      Thread Starter

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    http://i157.photobucket.com/albums/t...yy91/comp3.png

    thats where u ment to go right? i didnt see anything that said 2wire...

    btw this is a picture of me connected to somebodies unprotected netgear
    http://i157.photobucket.com/albums/t...91/comp3-1.png
    so im guessing my laptops settings and my modem/routers settings are colliding, i have no idea how to fix that tho =(

      My System SpecsSystem Spec

  9. #8



    Newbie
    Join Date : Feb 2010
    Posts : 5
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 06:29 PM


      Thread Starter

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    Solution:
    I would recommend changing to WPA encryption as well as changing your SSID. The SSID, or network name, will be 2WIRE###, where ### is the last three digits of the Serial Number, or SN, off the sticker on the HomePortal.

    However, you'll need the key in order to connect to the network, because the network is locked, or security enabled. The key is the ten digit number located between [square brackets] just a bit below the SN. If your client manager wants technical information, then it is a 64bit WEP hexadecimal key.



    Thank you everyone for your help =)
    I have no idea how doing that fixed it... but it worked so its all good. if anyone knows would you be willing to explain? I'm always interested in learning =)

      My System SpecsSystem Spec

  10. #9
    CrucialHoax's Avatar

    Action is Knowledge
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 1,033
    Ubuntu 10.04 32bit
    Local Time: 04:29 PM
    usa us arizona

     

    Re: I Recovered and now can't connect to 2wire router

    Its possible that your wireless card after the restore didn't like WEP, changing the password, too many variables to say what exactly caused it. But in either case Im glad your up and running

      My System SpecsSystem Spec


I Recovered and now can't connect to 2wire router
Similar Threads
Thread Forum
Can Connect to Router but unable to connect to internet Vista networking & sharing
Cannot connect to wireless router Network & Sharing
cannot connect to a wireless dsl router Vista networking & sharing
Configuring 2WIRE Wireless Router in Windows Vista Vista installation & setup
x64 can't connect to router/net Vista networking & sharing