Windows Vista Forums

Media Center sound not working

  1. #1



    Newbie
    Join Date : Aug 2008
    Posts : 1
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 01:50 PM

    Media Center sound not working

    My Windows Media Center has lost its sound. I get picture, but not a peep from the sound. All other applications that have sound are working fine, so I know it's not the sound card. I contacted the computer manufacturer (HP) (their on-line chat assistant). HP had me run Media Center setup—no help. Then they sent me to a site to get a new codec. That did not help either.

    Suggestions?

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2



    Junior Member
    Join Date : May 2008
    Posts : 19
    Vista Ultimate x64
    Local Time: 01:50 PM


     

    Re: Media Center sound not working

    Check to see how your audio device is configured
    Right click the Speaker in the tray next to the clock, then select playback devices. Highlight the device with the green check mark. Then click configure. If it is not configured for 2 Channel, try setting it for 2 Channel and try Media Center. I have been having this problem and this makes Media center work although everything else only plays in 2 CH.

      My System SpecsSystem Spec


Media Center sound not working
Similar Threads
Thread Forum
Solved no sound in Media Center only Software
Bad sound in media center Sound & Audio
Vista & win media / media center sound bugs Vista General
Windows Media Player and Media Center not working properly Vista music pictures video
no sound in Media center or media player Vista music pictures video