Windows Vista Forums

Cannot play AVI but WMP can

  1. #1



    Newbie
    Join Date : Sep 2009
    Posts : 6
    Vista Home Premium x64
    Local Time: 01:58 AM

    Cannot play AVI but WMP can

    My windows media player can play my MKV and AVI

    but my media center can not

    everytime I try to play anything it says

    VIDEO ERROR
    Files needed to display video are not installed or not working correctly. please restart windows media center or restart the computer

    I am running vista home premium 64bit.

    I only have one codec installed which works fine with Media Player
    and its DIvx

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2
    DemonSeed's Avatar

    Member
    Join Date : Feb 2009
    Charlotte
    Posts : 99
    Windows 7 Ultimate x64 (Bata) & Windows Vista Ultimate x64 Sp2 & Windows XP Professional x32 Sp3
    Local Time: 12:58 AM
    usa us north carolina

     

    Re: Cannot play AVI but WMP can

    In order for Media Center to Play files on a x64 OS you need to install a x64 Codec Pack.
    Windows Media Player has a x32 version but Media Center is x64 only. That's why it will play on one but not the other. The codec you have installed is x32, but you also need the x64 Pack in order to get full x64 support.

      My System SpecsSystem Spec

  4. #3
    CrucialHoax's Avatar

    Action is Knowledge
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 1,033
    Ubuntu 10.04 32bit
    Local Time: 10:58 PM
    usa us arizona

     

    Re: Cannot play AVI but WMP can

    Try this:

    Download the latest version. Its a big green arrow.

    Download K-Lite Codec Pack 5.10 (Full) - FileHippo.com

      My System SpecsSystem Spec

  5. #4



    Newbie
    Join Date : Sep 2009
    Posts : 6
    Vista Home Premium x64
    Local Time: 01:58 AM


      Thread Starter

    Re: Cannot play AVI but WMP can

    i installed the proper codecs


    I found out what my problem was.

    I installed a sound card that did not have x64 bit drivers available. So i had to installed the 32 bit ones

    the card didn't work properly with the computer
    when I removed it

    Everything was fixed.

      My System SpecsSystem Spec

  6. #5
    CrucialHoax's Avatar

    Action is Knowledge
    Join Date : Aug 2009
    Posts : 1,033
    Ubuntu 10.04 32bit
    Local Time: 10:58 PM
    usa us arizona

     

    Re: Cannot play AVI but WMP can

    Quote Originally Posted by Steve0 View Post
    i installed the proper codecs


    I found out what my problem was.

    I installed a sound card that did not have x64 bit drivers available. So i had to installed the 32 bit ones

    the card didn't work properly with the computer
    when I removed it

    Everything was fixed.
    Im glad you got it then

      My System SpecsSystem Spec


Cannot play AVI but WMP can
Similar Threads
Thread Forum
play Vista mail
cant play dvd-rw Vista music pictures video
Now I can't play CD's.... Vista General
DVD's won't play Vista music pictures video
Unable to play mp3s in wmp 11 on vista, however they play fine in winamp Vista General