Windows Vista Forums

DEP Issues

  1. #1


    Join Date : Jan 2010
    Posts : 5
    64
    Local Time: 05:57

    DEP Issues

    I have a Toshiba laptop, which I know has nothing to do problem just thought I say what I have.

    Every time I go deeper into web pages or click on additonal links within a web the DEP shuts down Internet Explorer and will not take me into where I want to go,

    It does this on any all sites. Ones that I fully trust to ones that maybe could be a issue but I know are not.

    Can someone help with this issue or tell me how to disable DEP all together so I can do the stuff I need to!!!

    HELP!!!!!!!!!!!!!!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Join Date : Jan 2010
    Posts : 5
    64
    Local Time: 05:57


      Thread Starter

    Re: DEP Issues

    Please I need help. I cannot even click on PM to ask someone a question on any webite forum that I am a member of!!!!!!

      My System SpecsSystem Spec

  3. #3
    richc46's Avatar



    Join Date : Dec 2008
    Fairfield County, CT
    Posts : 19,966
    Windows 7 SP1 x64
    Local Time: 06:57
    usa us connecticut

     

    Re: DEP Issues

    Not sure is you can disable with 64, bit. If you want to try:

    DEP - Enable or Disable

    Last edited by richc46; 22 Jan 2010 at 22:43.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Join Date : Jan 2010
    Posts : 5
    64
    Local Time: 05:57


      Thread Starter

    Re: DEP Issues

    rich, I did just as you said but now I do not get the DEP message popping up when IE crashes all I get is a message from IE that says

    Internet Explorer has stopped working
    A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program abd notify you if a solution is available.

    Ughhhh This is killing me!! Do you by chance have any more ideas that I can try to keep IE from crashing. When it does crash I still have the IE running it just stop preforming that specific task.

    Thanks for any additional help I can get.

    Mike

      My System SpecsSystem Spec

  5. #5
    richc46's Avatar



    Join Date : Dec 2008
    Fairfield County, CT
    Posts : 19,966
    Windows 7 SP1 x64
    Local Time: 06:57
    usa us connecticut

     

    Re: DEP Issues

    Use system restore and go back to where you were, if that is preferable.

    I hope you read by my signature to always start with system restore.

      My System SpecsSystem Spec

  6. #6
    richc46's Avatar



    Join Date : Dec 2008
    Fairfield County, CT
    Posts : 19,966
    Windows 7 SP1 x64
    Local Time: 06:57
    usa us connecticut

     

    Re: DEP Issues

    Would you be interested in trying another browser such as Firefox? It may solve all the problems.

      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Join Date : Jan 2010
    Posts : 5
    64
    Local Time: 05:57


      Thread Starter

    Re: DEP Issues

    Would that fix my issues with IE. Why is this hapening. I have no issues with my desktop at all.

      My System SpecsSystem Spec

  8. #8
    richc46's Avatar



    Join Date : Dec 2008
    Fairfield County, CT
    Posts : 19,966
    Windows 7 SP1 x64
    Local Time: 06:57
    usa us connecticut

     

    Re: DEP Issues

    DEP - Enable or Disable

    I have two other solutions which MAY fix IE. The first is easy, type in search, turn windows features on and off. Then click on it. You will be taken to a screen that show IE checked, uncheck it. Then turn off computer, boot up and check the box again. See if it works this time. Before trying anything make a system restore point, to be safe.

    If that does now work, you can download a new broswer such as Firefox or Chrome.

    Will this work, I do not know. But if you make a system restore point, you can easily return to where you are now and we could thinkg again.

    I do have other solutions, but lets try the easy ones first.

    Wishing you luck

      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Join Date : Jan 2010
    Posts : 5
    64
    Local Time: 05:57


      Thread Starter

    Re: DEP Issues

    Thanks rich will give it a try. I do appreciate the help. I am not computer savay at all as you have probably found out already.

    Thanks
    Mike

      My System SpecsSystem Spec

DEP Issues

Similar Threads
Thread Forum
UAC Issues
Is there any way to setup the UAC so that it will allow designate programs without getting the very irritating pop up window, or program crash that...
System Security
Three issues with WLM
Dear All I have recently upgraded to version 2009 (10.8050.1202), I have acquired the following problems which didn't trouble me in earlier...
Live Mail
Re: Known Issues?
I want to change colors -- make the entire background light blue rather than white -- much easier on the eyes -- and get larger fonts. When can...
Live Mail
Tell me your top issues--
Seriously!! With the way that you use Windows Mail, the way it operates, and the way you would wish it to operate, please. -- Regards...
Vista mail
SLI Issues
I've recently installed windows vista and nvidia driver 101.4, i have 2 nvidia 7300 gs graphics cards. I can open the nvidia control panel and...
Vista installation & setup
Sli Issues
I've recently installed windows vista and nvidia driver 101.4, i have 2 nvidia 7300 gs graphics cards. I can open the nvidia control panel and...
Vista Games
Three issues
There are three issues with WinFX (for RC1) following: 1) What might be a reason for 40% CPU load within simple application using custom class...
Avalon