1.    19 Apr 2009 #1
    Join Date : Sep 2008
    India
    Posts : 1,333
    Windows 7 RTM 64-bit
    Local Time: 20:51
    india

    no sound, please help


    Hi guys, i have just installed vista ultimate on my custom build pc. All the drivers are listed in device manager but there is no sound from speakers. When i play a song, it shows that its playing but no sound. Also, when i check in playback devices tab, it shows that i have High Definition Audio Device but when i check in the recording tab, it shows No audio Device Installed. I also downloaded driver from intel but didn't work. Its Intel 945 Desktop motherboard.
    Any ideas?
      My System SpecsSystem Spec

  2.    19 Apr 2009 #2
    Join Date : Jan 2008
    scotland
    Posts : 881
    Microsoft® Windows 7 Ultimate X64
    Local Time: 15:21
    south africa uk scotland

     

    Re: no sound, please help


    Dinesh go to this page and click on Audio Wizard

    Desktop Boards - Troubleshooting audio issues
      My System SpecsSystem Spec

  3.    19 Apr 2009 #3
    Join Date : Sep 2008
    India
    Posts : 1,333
    Windows 7 RTM 64-bit
    Local Time: 20:51
    india

      Thread Starter

    Re: no sound, please help


    thanks for the quick reply leslie but i followed it and it didnt help. all my bios settings are correct and i tried connecting speakers at the front and back as well. It was working when i had win xp. I just installed vista and i think its the driver which is missing.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    19 Apr 2009 #4
    Join Date : Mar 2008
    Doncaster, UK
    Posts : 2,760
    Windows 8.1 Pro RTM x64
    Local Time: 16:21
    england uk yorkshire

     

    Re: no sound, please help


    Hi Dinesh,

    What is the FULL model number of your motherboard?
      My System SpecsSystem Spec

  5.    19 Apr 2009 #5
    Join Date : Sep 2008
    India
    Posts : 1,333
    Windows 7 RTM 64-bit
    Local Time: 20:51
    india

      Thread Starter

    Re: no sound, please help


    Its intel 945 GCL desktop board.
      My System SpecsSystem Spec

  6.    19 Apr 2009 #6
    Join Date : Jan 2008
    scotland
    Posts : 881
    Microsoft® Windows 7 Ultimate X64
    Local Time: 15:21
    south africa uk scotland

     

    Re: no sound, please help

      My System SpecsSystem Spec

  7.    19 Apr 2009 #7
    Join Date : Sep 2008
    India
    Posts : 1,333
    Windows 7 RTM 64-bit
    Local Time: 20:51
    india

      Thread Starter

    Re: no sound, please help


    Quote Originally Posted by echrada View Post
    Realtek? Leslie are you sure?
      My System SpecsSystem Spec

  8.    19 Apr 2009 #8
    Join Date : Jan 2008
    scotland
    Posts : 881
    Microsoft® Windows 7 Ultimate X64
    Local Time: 15:21
    south africa uk scotland

     

    Re: no sound, please help


    Try it.
      My System SpecsSystem Spec

  9.    19 Apr 2009 #9
    Join Date : Sep 2008
    India
    Posts : 1,333
    Windows 7 RTM 64-bit
    Local Time: 20:51
    india

      Thread Starter

    Re: no sound, please help


    Alright i m trying it now. I m on a 128 kbps high(actually low) speed internet.
    i will be back in 3o mins and will let you know if this works.
    thanks buddy.
      My System SpecsSystem Spec

  10.    19 Apr 2009 #10
    Join Date : Mar 2009
    Posts : 584
    Vista Ultimate x64 sp2, Solaris x64
    Local Time: 07:21


     

    Re: no sound, please help

      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads
Thread Forum
distorted sound in vista/createiv x-fi titanium sound card
It isn't always there...it comes and goes, but it's pretty ugly. I thought it might be a sample rate thing, but I changed those settings in control...
Sound & Audio
No sound when playing music or video, but internet sound works fine
Each time I try to play a song or video in wmp, itunes, VLC media player, InterVideo, etc. I get absolutely no sound. Videos play, I can see the...
Sound & Audio
Sound Problems - Vent, Xfire, Steam voice - no sound
I can hear sound in almost every program perfectly, exept for ventrilo, xfire speak, and steam voice. these ones i can talk but i cant hear...
Vista hardware & devices
Setting per Application Sound Output, or Per Sound Type Outputs...
OK folks. Fresh to the meat grinder, I installed Vista. Little did I know the torment that would ensue. I thought people were exaggerating when they...
Vista General
How to record sound clips or music using the sound recorder?
In XP i use to record sound clip using the sound recorder by modifying the sound control setting in XP. I forgot to do this in XP and now trying to...
Vista music pictures video
My Creative Sound Blaster X-FI Sound Card Works Now with Creative's RC1 Device Driver's! I Have Sound!
My Creative Sound Blaster X-FI Sound Card Works Now with Creative's RC1 Device Driver's! I Have Sound! Kevin John Panzke P.S. I am Running...
Vista General
Vista x64 RC2 - Sound Card/Amplifier - DTS Test Sound (Audigy 2 ZS SPDIF)
Hi, What is required for the DTS Test sound you can send through the SPDIF Settings to be decoded my my Surround Receiver/Amplifier? It...
Vista General

Our Sites
  • Ten Forums
  • Eight Forums
  • Seven Forums
  • PC Help Forum
  • Help Me Bake
  • Site Links
  • Contact Us
  • Privacy and Cookies
  • About Us
    Windows Vista Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    © Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 10:21.
    .