• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

[Can't Install!] Install pending at last step

Messages
5
#1
Hello,
To begin, please forgive my english, I'm french (yeah, well, you know...)
Ahem, anyway :)

I have a HUGE problem :cry:
Here are all the things I have done :

1. Received my HP DV5 1010EF Laptop that had Vista pre-installed.
2. Formated and installed XP instead, with a driver that enables the S-ATA or AHCI thing on my hard disk (I am not an expert, sorry).
3. Didn't find the drivers for the sound for XP, so decided to switch to Vista.
4. Formated C
5. Tried to install Vista with my brother's Vista CD that he got with his Dell.

HERE IS WHERE THE PROBLEM COMES :

The installation goes fine until the last step. "End of installation..." .
And it stays like that for ages.

I read on forums that it was because of the S-ATA or AHCI thing on my hard drive that is causing Vista problems to install.
But I formated! So the PC should be like day one!

I have tried :

Clear CMOS
Hard disk test (passed the quick test and slow test, no errors)
Memory test (no errors)
Formating again

Nothing seams to work...

Please help me :cry:

Thank you!
 

My Computer

Fumz

Buggin
Vista Guru
Messages
878
Location
California
#3
Doesn't that laptop have a rescue partition in place of HP giving you the physical DVD? Have you tried using that instead of your brother's DVD?
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Fumz' Flux-Capacitor
    CPU
    E8400
    Motherboard
    DFI LP DK P35-T2RS
    Memory
    4GB G.Skill PC-1066
    Graphics Card(s)
    eVGA 8800 GTS
    Sound Card
    X-Fi XtremeGamer
    Monitor(s) Displays
    Samsung 226BW
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    500GB W.D. RE2 Primary
    1TB W.D. Caviar GP WD10EACS
    PSU
    PC Power & Cooling Silencer 610
    Case
    Lian Li Lancool K62
    Cooling
    Thermalright Ultima-90/S-Flex 120mm
    Mouse
    Logitech G5
    Keyboard
    MS Natural Elite 4000 Ergonomic
    Internet Speed
    2.5MB/430
    Other Info
    D-Link DGL 4500
Messages
5
#4
hi

yes it had but I formated everything since I had a Vista DVD. And it's nothing to do with my brothers DVD because I managed to install it on an other computer and it worked fine...

EDIT: finally, worked!

I loaded the INF files of the SATA AHCI driver fro my hard disk when Vista asked for drivers at the begening of the installation :)
 
Last edited:

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)