• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Can't use any google related site and other search engines

Lucretius

New Member
Messages
1
#1
I have a laptop that connects to the internet fine. However, google.com, gmail.com, bing.com and Yahoo search bar are inaccessible.

I have searched long and far and have found nothing related to this issue. I tried various antivirus/antimalware solutions and eventually settled on 'Norton Security Suite' (360) which was provided for free by my ISP. Norton did find 2 trojans and another small piece of malware and removed all 3 of them successfully.

I thought it might have been an issue with the Hosts file after having rid of the viruses and malware with the problem still there. There was no hosts file so I did a search (Dogpile) and found a sample Vista Hosts file and placed it in the appropriate folder.

Any ideas? :confused:
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Sony Vaio VGN-TZ

richc46

Staff member
Vista Guru
Gold Member
Messages
20,105
Location
Fairfield County, CT
#2
Download and try malwarebytes. It has solved a lot of problems.

Malwarebytes.org

In addition, download a FireFox Browser, see if the problems remains.

Report your results.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

stoneys-nutz

Gamerholic
Vista Guru
Gold Member
Messages
2,685
Location
Wale's
#3
Hello Lucretius,
As usual, richc46 is spot on, Malwarebytes is by far the best.
If some nasties were found one your system, you may want to check your system files.
Follow this tutorial.

http://www.vistax64.com/tutorials/66978-system-files-sfc-command.html

If anything is found, run it again, as it will only repair one error at a time.
Also, try reseting IE to default. Go to Tools > Internet options > Advanced > Reset, you will get a confirmation box, follow on screen prompts,
Let us know how it goes, good luck.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Self Build
    CPU
    QX9650 (black box) 3.0GHz@3.9GHz
    Motherboard
    Asus P5Q Premium
    Memory
    8GB-4x2GB Corsair Dominator DDR 2-1066
    Graphics Card(s)
    2 x ASUS EAH 4870 X 2 (Quad)
    Sound Card
    Supreme FX 2
    Monitor(s) Displays
    Fujitsu Siemens 22inch flat screen
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    150 Gig WD Raptor
    300 Gig Maxtor
    300 Gig Maxtor, (External)
    PSU
    CoolerMaster 1000
    Case
    CoolerMaster N-Vidia stacker 830
    Cooling
    Noctua NH-U12P x 1x120mm fan, 6x120mm case fans
    Mouse
    Logitech G5
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    20Mbps
    Other Info
    Audio FX Pro 5+1 gaming head set

pacinitaly

HappyGuru Lovin2Help
Vista Guru
Messages
1,396
Location
worst state in America
#4
hi jack, how R U

try hijackthis program and the other awesome advice from the prior GURU's
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    gateway/m6881
    CPU
    centrino core 2 duo 2.2ghz T7500
    Memory
    3GB
    Hard Drives
    500GB WD
    Mouse
    logitech
    Internet Speed
    fios 35MB not!!!!

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)