Solved Display Turns off in seconds?

pinoysw1mmer

New Member
Hi, I have a HP G60 laptop that's running 64bit Vista Home. It's been working well for me since the summer, and I just haven't gotten around to upgrading it yet. But anyways, I have a problem with the display. Not life-threatening, but basically the display turns off when my computer is idle.That part doesn't surprise me, since it's a feature. This would be perfectly fine if it didn't happen every 3 seconds (I counted in "Mississippi's"). If I don't type or move the mouse in 3 seconds, it turns off. Not sleep mode, just the wag my mouse and it turns on again thing. This is just really annoying because it makes viewing videos/text/anything tedious at best, and is just a general pain in the rear. :sa: What's up with it? I'm doing a quick scan of my computer with my avast! Home edition now, but I don't know if that's the problem. I was just wondering if anyone else has had this problem or if it's a common virus or something, and has an easy fix instead of me randomly trying to fix stuff.

Update, in the last few minutes it's decided that 3 seconds was too long. It dims every 1 second the computer is idle.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP G60

Bare Foot Kid

R.I.P. August 13th 2014
Hello pinoysw1mmer, welcome to Vista Forums!



That sounds like it's an app added by the PC manufacturer that starts when the PC is started, look around in "msconfig" to see if there's anything that looks like a "hibernation" manager; have a look at the tutorial at the link below to get some ideas; be sure to post back to keep us informed.

Troubleshooting with MSCONFIG - Windows 7 Forums
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    * BFK Customs *
    CPU
    Intel C2Q 9550 Yorkfield
    Motherboard
    ASUS P5Q Pro
    Memory
    8GB Dominator 8500C5D
    Graphics Card(s)
    XFX ATI 1GB 4870 XXX
    Sound Card
    Realtek HD 7-1
    Monitor(s) Displays
    1x 47" LCD HDMI & 2x 26" LCD HDMI
    Screen Resolution
    1920x1080P & 1920x1200
    Hard Drives
    2x 500GB 7200RPM 32MB Cache WD Caviar Black
    PSU
    Corsair 620HX
    Case
    CM Cosmos RC-1000
    Cooling
    Tuniq Tower 120, 2x 140mm and 3x 120mm case fans
    Mouse
    Razer Diamondback 3G
    Keyboard
    HP Enhansed Multimedia
    Internet Speed
    18.6Mb/s
    Other Info
    My First Build ;)

Bare Foot Kid

R.I.P. August 13th 2014
Alright, thanks for the quick reply! I'm reading the tutorial now. Hopefully that'll be it.



Don't disable more than 1 item at a time so it doesn't get confusing which one is which; do keep us informed.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    * BFK Customs *
    CPU
    Intel C2Q 9550 Yorkfield
    Motherboard
    ASUS P5Q Pro
    Memory
    8GB Dominator 8500C5D
    Graphics Card(s)
    XFX ATI 1GB 4870 XXX
    Sound Card
    Realtek HD 7-1
    Monitor(s) Displays
    1x 47" LCD HDMI & 2x 26" LCD HDMI
    Screen Resolution
    1920x1080P & 1920x1200
    Hard Drives
    2x 500GB 7200RPM 32MB Cache WD Caviar Black
    PSU
    Corsair 620HX
    Case
    CM Cosmos RC-1000
    Cooling
    Tuniq Tower 120, 2x 140mm and 3x 120mm case fans
    Mouse
    Razer Diamondback 3G
    Keyboard
    HP Enhansed Multimedia
    Internet Speed
    18.6Mb/s
    Other Info
    My First Build ;)

pinoysw1mmer

New Member
Ah, okay thanks I think I found the culprit. It was actually some sonar freeware that's now on the fritz. It's been working fine for so long I forgot that it could be the problem. D'oh. I'm so embarrassed haha. Thank you so much for the quick fix.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP G60

Bare Foot Kid

R.I.P. August 13th 2014
Did that solve the issue?
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    * BFK Customs *
    CPU
    Intel C2Q 9550 Yorkfield
    Motherboard
    ASUS P5Q Pro
    Memory
    8GB Dominator 8500C5D
    Graphics Card(s)
    XFX ATI 1GB 4870 XXX
    Sound Card
    Realtek HD 7-1
    Monitor(s) Displays
    1x 47" LCD HDMI & 2x 26" LCD HDMI
    Screen Resolution
    1920x1080P & 1920x1200
    Hard Drives
    2x 500GB 7200RPM 32MB Cache WD Caviar Black
    PSU
    Corsair 620HX
    Case
    CM Cosmos RC-1000
    Cooling
    Tuniq Tower 120, 2x 140mm and 3x 120mm case fans
    Mouse
    Razer Diamondback 3G
    Keyboard
    HP Enhansed Multimedia
    Internet Speed
    18.6Mb/s
    Other Info
    My First Build ;)
Top