Explorer works, but Firefox doesn't

Metalanca

New Member
I recently had my computer fixed, and when I got it back, Internet explorer works, though firefox somehow can't connect.

Also (Not sure if it's relevent, but) i tried to install Java, but it says It couldnt download with the current connection settings. I tried allowing firefox through my windows firewall, but it's still not working. I'm pretty sure I don't have any other firewalls.

Any help would be appriciated.
 

My Computer

johngalt

Antidisestablishmentarianist
Vista Guru
Hi, Metalanca, and welcome to the forums.

You can download JAVA through IE - but have you tried either running Firefox in Safe Mode and / or creating a new profile and / or reinstalling Fx?

And you need to be a *lot* more patient - 4 hours is not nearly enough time to get impatient - 4 days, maybe, 4 hours, no.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
    Manufacturer/Model
    The Beast Model V (homebrew)
    CPU
    Intel Core i7 965 EE @ 3.6 GHz
    Motherboard
    eVGA X58 Classified 3 (141-GT-E770-A1)
    Memory
    3 * Mushkin 998981 Redline Enhanced triple channel DDR3 4 GB CL7 DDR3 1600 MHz (PC3-12800)
    Graphics Card(s)
    eVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 (04G-P4-3979-KB)
    Sound Card
    Realtek HD Audio (onboard)
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA Widescreeen
    Screen Resolution
    2 * 1920 x 1080
    Hard Drives
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 960 GB SATA III SSD (System)
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SATA III SSD (User Tree)
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM SATA II Mech. HD
    Seagate ST1500DL001-9VT15L Barracuda 7200.12 1.5 TB S
    PSU
    Thermaltake Black Widow TX TR2 850W 80+ Bronze Semi-Mod ATX
    Case
    ThermalTake Level 10 GT (Black)
    Cooling
    Corsair H100 (CPU, dual 140 mm fans on radiator) + Air (2 *
    Mouse
    Logitech MX Master (shared)
    Keyboard
    Logitech G15 (gen 2)
    Internet Speed
    AT&T Lightspeed Gigabit duplex
  • Operating System
    Sabayon Linux (current, weekly updates, 5.1.x kernel)
    Manufacturer/Model
    Lenovo ThinkPad E545
    CPU
    AMD A6-5350M APU
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    8 GB
    Graphics card(s)
    Radeon HD (Embedded)
    Sound Card
    Conextant 20671 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    Lenovo 15" Matte
    Screen Resolution
    1680 * 1050
    Hard Drives
    INTEL Cherryvill 520 Series SSDSC2CW180A 180 GB SSD
    PSU
    Lenovo
    Case
    Lenovo
    Cooling
    Lenovo
    Mouse
    Logitech MX Master (shared) | Synaptics TouchPad
    Keyboard
    Lenovo
    Internet Speed
    AT&T LightSpeed Gigabit Duplex

Metalanca

New Member
Hi, Metalanca, and welcome to the forums.

You can download JAVA through IE - but have you tried either running Firefox in Safe Mode and / or creating a new profile and / or reinstalling Fx?

And you need to be a *lot* more patient - 4 hours is not nearly enough time to get impatient - 4 days, maybe, 4 hours, no.
I tried downloading Java through IE, and I got "The installer cannot proceed with the current internet connection settings."

I know i sound like a noob, but I don't know how to run Firefox in safe mode, or creating a new profile.

I'm guessing by Fx you mean firefox, I did reinstall it, though still not working.

EDIT: I ran firefox in safe mode, didn't work.
 

My Computer

johngalt

Antidisestablishmentarianist
Vista Guru
You;ll want to get familiar with this site: Firefox Support Home Page

How to create a new profile (read the whole thing, not just the creating a new profile stuff, as it is a good thorough walk through on how to trouble shoot Firefox issues): Basic Troubleshooting

Many profile related links (you should read them all): Mozilla Support

HTH
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
    Manufacturer/Model
    The Beast Model V (homebrew)
    CPU
    Intel Core i7 965 EE @ 3.6 GHz
    Motherboard
    eVGA X58 Classified 3 (141-GT-E770-A1)
    Memory
    3 * Mushkin 998981 Redline Enhanced triple channel DDR3 4 GB CL7 DDR3 1600 MHz (PC3-12800)
    Graphics Card(s)
    eVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 (04G-P4-3979-KB)
    Sound Card
    Realtek HD Audio (onboard)
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA Widescreeen
    Screen Resolution
    2 * 1920 x 1080
    Hard Drives
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 960 GB SATA III SSD (System)
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SATA III SSD (User Tree)
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM SATA II Mech. HD
    Seagate ST1500DL001-9VT15L Barracuda 7200.12 1.5 TB S
    PSU
    Thermaltake Black Widow TX TR2 850W 80+ Bronze Semi-Mod ATX
    Case
    ThermalTake Level 10 GT (Black)
    Cooling
    Corsair H100 (CPU, dual 140 mm fans on radiator) + Air (2 *
    Mouse
    Logitech MX Master (shared)
    Keyboard
    Logitech G15 (gen 2)
    Internet Speed
    AT&T Lightspeed Gigabit duplex
  • Operating System
    Sabayon Linux (current, weekly updates, 5.1.x kernel)
    Manufacturer/Model
    Lenovo ThinkPad E545
    CPU
    AMD A6-5350M APU
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    8 GB
    Graphics card(s)
    Radeon HD (Embedded)
    Sound Card
    Conextant 20671 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    Lenovo 15" Matte
    Screen Resolution
    1680 * 1050
    Hard Drives
    INTEL Cherryvill 520 Series SSDSC2CW180A 180 GB SSD
    PSU
    Lenovo
    Case
    Lenovo
    Cooling
    Lenovo
    Mouse
    Logitech MX Master (shared) | Synaptics TouchPad
    Keyboard
    Lenovo
    Internet Speed
    AT&T LightSpeed Gigabit Duplex

aukiman

New Member
just a note, I have heard of this specific behaviour if people have previously had Norton/Symantec products installed. Does this apply ?

Little free tool called 'EnumProcess' can probably help you identify whats stopping it working. You can find it by googling it.
 

My Computer

johngalt

Antidisestablishmentarianist
Vista Guru
In that case either a reinstallation of the product and / or use of the Norton Removal tool should fix the issue.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
    Manufacturer/Model
    The Beast Model V (homebrew)
    CPU
    Intel Core i7 965 EE @ 3.6 GHz
    Motherboard
    eVGA X58 Classified 3 (141-GT-E770-A1)
    Memory
    3 * Mushkin 998981 Redline Enhanced triple channel DDR3 4 GB CL7 DDR3 1600 MHz (PC3-12800)
    Graphics Card(s)
    eVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 (04G-P4-3979-KB)
    Sound Card
    Realtek HD Audio (onboard)
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA Widescreeen
    Screen Resolution
    2 * 1920 x 1080
    Hard Drives
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 960 GB SATA III SSD (System)
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SATA III SSD (User Tree)
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM SATA II Mech. HD
    Seagate ST1500DL001-9VT15L Barracuda 7200.12 1.5 TB S
    PSU
    Thermaltake Black Widow TX TR2 850W 80+ Bronze Semi-Mod ATX
    Case
    ThermalTake Level 10 GT (Black)
    Cooling
    Corsair H100 (CPU, dual 140 mm fans on radiator) + Air (2 *
    Mouse
    Logitech MX Master (shared)
    Keyboard
    Logitech G15 (gen 2)
    Internet Speed
    AT&T Lightspeed Gigabit duplex
  • Operating System
    Sabayon Linux (current, weekly updates, 5.1.x kernel)
    Manufacturer/Model
    Lenovo ThinkPad E545
    CPU
    AMD A6-5350M APU
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    8 GB
    Graphics card(s)
    Radeon HD (Embedded)
    Sound Card
    Conextant 20671 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    Lenovo 15" Matte
    Screen Resolution
    1680 * 1050
    Hard Drives
    INTEL Cherryvill 520 Series SSDSC2CW180A 180 GB SSD
    PSU
    Lenovo
    Case
    Lenovo
    Cooling
    Lenovo
    Mouse
    Logitech MX Master (shared) | Synaptics TouchPad
    Keyboard
    Lenovo
    Internet Speed
    AT&T LightSpeed Gigabit Duplex

Metalanca

New Member
I tried un installing norton, but when I try to uninstall it, I get "the specific module cannot be found"

When I try to download the Norton Removal tool, It won't connect to the download site.
 

My Computer

johngalt

Antidisestablishmentarianist
Vista Guru
Use Internet Explorer to download the tool.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
    Manufacturer/Model
    The Beast Model V (homebrew)
    CPU
    Intel Core i7 965 EE @ 3.6 GHz
    Motherboard
    eVGA X58 Classified 3 (141-GT-E770-A1)
    Memory
    3 * Mushkin 998981 Redline Enhanced triple channel DDR3 4 GB CL7 DDR3 1600 MHz (PC3-12800)
    Graphics Card(s)
    eVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 (04G-P4-3979-KB)
    Sound Card
    Realtek HD Audio (onboard)
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA Widescreeen
    Screen Resolution
    2 * 1920 x 1080
    Hard Drives
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 960 GB SATA III SSD (System)
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SATA III SSD (User Tree)
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM SATA II Mech. HD
    Seagate ST1500DL001-9VT15L Barracuda 7200.12 1.5 TB S
    PSU
    Thermaltake Black Widow TX TR2 850W 80+ Bronze Semi-Mod ATX
    Case
    ThermalTake Level 10 GT (Black)
    Cooling
    Corsair H100 (CPU, dual 140 mm fans on radiator) + Air (2 *
    Mouse
    Logitech MX Master (shared)
    Keyboard
    Logitech G15 (gen 2)
    Internet Speed
    AT&T Lightspeed Gigabit duplex
  • Operating System
    Sabayon Linux (current, weekly updates, 5.1.x kernel)
    Manufacturer/Model
    Lenovo ThinkPad E545
    CPU
    AMD A6-5350M APU
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    8 GB
    Graphics card(s)
    Radeon HD (Embedded)
    Sound Card
    Conextant 20671 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    Lenovo 15" Matte
    Screen Resolution
    1680 * 1050
    Hard Drives
    INTEL Cherryvill 520 Series SSDSC2CW180A 180 GB SSD
    PSU
    Lenovo
    Case
    Lenovo
    Cooling
    Lenovo
    Mouse
    Logitech MX Master (shared) | Synaptics TouchPad
    Keyboard
    Lenovo
    Internet Speed
    AT&T LightSpeed Gigabit Duplex

sidewinder

Vista Guru
Make sure that FireFox is not configured to use a proxy that is no longer available. Go to:

Tools --> Options... --> Advanced --> Network --> Settings...

And set it to "No Proxy".

S-
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E6600 @ 3.0 GHz
    Motherboard
    EVGA nForce 680i SLI (NF68-A1)
    Memory
    4GB - CORSAIR XMS2 PC2 6400
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce 8800 GTS (640MB)
    Hard Drives
    2 - Seagate Barracuda 7200.10 (320GB)
    1 - Seagate Barracuda 7200.10 (500GB)

sidewinder

Vista Guru
Okay. Look at the reverse. Check to see if IE is set to use a proxy....

S-
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E6600 @ 3.0 GHz
    Motherboard
    EVGA nForce 680i SLI (NF68-A1)
    Memory
    4GB - CORSAIR XMS2 PC2 6400
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce 8800 GTS (640MB)
    Hard Drives
    2 - Seagate Barracuda 7200.10 (320GB)
    1 - Seagate Barracuda 7200.10 (500GB)

mocks1

New Member
just a note, I have heard of this specific behaviour if people have previously had Norton/Symantec products installed. Does this apply ?

Little free tool called 'EnumProcess' can probably help you identify whats stopping it working. You can find it by googling it.
I just signed up to thank member "aukiman" about the suggestion to uninstall Norton/Symantec products and it worked!

In my case--and my symptoms were,

I was getting the following message when trying to update Java from within Internet Explorer 8 (IE8) browser:

"the installer cannot proceed with the current internet connection settings"

Nothing was configured or checked under Proxy Setting in IE8 as I read to check for on other websites

Another symptom was that my Internet Explorer 8 connected to web pages fine but there were some noticible quirks trying to login to Yahoo Mail when entering username and password

Also, Firefox and Safari could no longer connect to ANY webpages and gave default/generic "connection could not be extablished" type message within the browser page

Once I uninstalled Norton Internet Security 2012 version--I was able to update Java from within Internet Explorer 8 and Firefox loads webpages normally again

Thanks again, "aukiman"--your hint was a push in the right direction--thanks for posting that hint and that is why I am posting my success to help others in the same situation

Uninstall your Internet Security/Firewall solution type product such as McAfee Internet Security, Trend Micro, Norton etc if you have same symptoms as I had above. You can always reinstall the Internet Protection/Firewall type software again later--make sure to note your install serial numbers before uninstalling and that you can first get a new program install file downloaded from the software maker's website too
 

My Computer

Top