• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

front audio panel issues

Messages
3
#1
Hello

Ok so I'm running a MSI 790x Plat and Windows Vista x64 everything is plugged in correctly according the the manual, and I have all of my drivers updated, but it still doesnt recognize the headset or head phones for that matter. This headset works on other computers so i know its not the headset. I've asked around and people have told me i might need to enable it in the BIOS, but I've looked around and i don't know how to find it there. So I guess what im asking is if anyone can help me find the setting within the BIOS where i can enable it, or do i have to do something else.
 

My Computer

kword88

Power User
Messages
384
#2
make sure nothing is muted in the audio properties applet by right-clicking the speaker icon in the taskbar
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Aleinware Area-51
    CPU
    core 2 extreme x9000 2.8 Ghz
    Memory
    4 Gig
    Graphics Card(s)
    (2) Nvidia 8800m GTX in Sli
    Sound Card
    Onboard RealTek
    Monitor(s) Displays
    42" JVC LCD HDTV
    Screen Resolution
    1920x1080p 32 bit
    Hard Drives
    (2) seagate 7200rpm in RAID 0
    (1) maxtor external 1 terabyte firewire
    Case
    laptop
    Mouse
    logitech Anywhere Mouse and built-in touchpad
    Keyboard
    a really spiffy backlit one that i can change color ;>)
    Internet Speed
    Cable
Messages
3
#3
Thanks for the tip but it doesnt have anything to do with the sound setting. The front panel just doesnt recognize anything USB or headset so I'm guessing that i need to enable it in the BIOS i just dont know how to do that...Let me state I know how to get into it just what to press tyo enable the panel.
 

My Computer

MrNeeds

PC Geek
Vista Guru
Gold Member
Messages
1,823
Location
Lymm, Cheshire, UK
#4
can you send me the PDF document you got with you motherboard? im just going to check it over, and i also need a picture of your front panel header as you have it now(obviously if you have a camera).
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Intel Q6600 @ 2.8GHz
    Motherboard
    Evga NF78-CK-132-A 3-Way SLI
    Memory
    8Gb DDR2 Corsair Dominator @ 1066Mhz 5-5-5-15
    Graphics Card(s)
    EVGA 560 GTX SC FTW 1GB
    Sound Card
    Realtek ALC888 7.1 Audio, Logitech G35 7.1 Surround Headset
    Monitor(s) Displays
    Dell S2409W 16:9, HDMi, DVI & VGA
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    Samsung 7200rpm 250Gb SATA,
    Samsung 7200rpm 750Gb SATA,
    WD 7200rpm 1TB SCSI SATA.
    PSU
    Xigmatek 750W Quad sli quad core 80% eff
    Case
    Antec 900 Gaming Case
    Cooling
    Zalman CNPS9700-NT NVIDIA Tritium, Dominator RAM cooler
    Mouse
    Razor Lachesis Banshee V2 Blue, 4000DPI
    Keyboard
    Logitech generic keyboard
    Internet Speed
    16Mb Sky bb
    Other Info
    Wireless Gaming Receiver for Windows, Wireless Xbox 360 Pad, Wireless Xbox 360 Les Paul Guitar

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)