Solved Icon changed

wysiwyg

Member
Power User


Snipping tool icon has changed and program no longer responds, can't understand why, I don't use it that much,

Any ideas on recovery of correct icon and working.:confused:
 

My Computer

System One

  • CPU
    INTEL QUAD 6600
    Motherboard
    Gigabyte EP35-DS4
    Memory
    4 gb
    Graphics Card(s)
    GeForce 8800gt
    Monitor(s) Displays
    24" ACER
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    500 GB
    320GB
    PSU
    700WATT
    Cooling
    ARCTIC
    Internet Speed
    Av.MTH, Download 8.27, Upoad 0.91

Dwarf

The Contemplator
Vista Guru
Gold Member
Hi wysiwyg,

Have you by any chance disabled the Tablet PC Optional Components as these are needed to enable the Sniping Tool. To reenable them, click on the start orb and type Programs and Features into the search box and press enter/return. Click on Turn Windows features on or off, and provide administrative credentials when prompted. Scroll down the list, and ensure that the above mentioned item is selected, i.e. is ticked (see image below), and then click OK. You may need to restart, but the tool should be back.
Capture.JPG
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dwarf Dwf/11/2012 r09/2013
    CPU
    Intel Core-i5-3570K 4-core @ 3.4GHz (Ivy Bridge) (OC 4.2GHz)
    Motherboard
    ASRock Z77 Extreme4-M
    Memory
    4 x 4GB DDR3-1600 Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9B (16GB)
    Graphics Card(s)
    MSI GeForce GTX770 Gaming OC 2GB
    Sound Card
    Realtek High Definition on board solution (ALC 898)
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VA1912w Widescreen
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    OCZ Agility 3 120GB SATA III x2 (RAID 0)
    Samsung HD501LJ 500GB SATA II x2
    Hitachi HDS721010CLA332 1TB SATA II
    Iomega 1.5TB Ext USB 2.0
    WD 2.0TB Ext USB 3.0
    PSU
    XFX Pro Series 850W Semi-Modular
    Case
    Gigabyte IF233
    Cooling
    1 x 120mm Front Inlet 1 x 120mm Rear Exhaust
    Mouse
    Microsoft Comfort Mouse 3000 for Business (USB)
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000 (USB)
    Internet Speed
    NetGear DG834Gv3 ADSL Modem/Router (Ethernet) ~4.0 Mb/s (O2)
    Other Info
    Optical Drive: HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 SATA Bluray
    Lexmark S305 Printer/Scanner/Copier (USB)
    WEI Score: 8.1/8.1/8.5/8.5/8.25
    Asus Eee PC 1011PX Netbook (Windows 7 x86 Starter)

wysiwyg

Member
Power User
Hi wysiwyg,

Have you by any chance disabled the Tablet PC Optional Components as these are needed to enable the Sniping Tool. To reenable them, click on the start orb and type Programs and Features into the search box and press enter/return. Click on Turn Windows features on or off, and provide administrative credentials when prompted. Scroll down the list, and ensure that the above mentioned item is selected, i.e. is ticked (see image below), and then click OK. You may need to restart, but the tool should be back.
View attachment 8840

Good, That got the icon back to normal, after restart, unfortunately it now does this.
Would a Windows repair do any good.

 

My Computer

System One

  • CPU
    INTEL QUAD 6600
    Motherboard
    Gigabyte EP35-DS4
    Memory
    4 gb
    Graphics Card(s)
    GeForce 8800gt
    Monitor(s) Displays
    24" ACER
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    500 GB
    320GB
    PSU
    700WATT
    Cooling
    ARCTIC
    Internet Speed
    Av.MTH, Download 8.27, Upoad 0.91

Dwarf

The Contemplator
Vista Guru
Gold Member

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dwarf Dwf/11/2012 r09/2013
    CPU
    Intel Core-i5-3570K 4-core @ 3.4GHz (Ivy Bridge) (OC 4.2GHz)
    Motherboard
    ASRock Z77 Extreme4-M
    Memory
    4 x 4GB DDR3-1600 Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9B (16GB)
    Graphics Card(s)
    MSI GeForce GTX770 Gaming OC 2GB
    Sound Card
    Realtek High Definition on board solution (ALC 898)
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VA1912w Widescreen
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    OCZ Agility 3 120GB SATA III x2 (RAID 0)
    Samsung HD501LJ 500GB SATA II x2
    Hitachi HDS721010CLA332 1TB SATA II
    Iomega 1.5TB Ext USB 2.0
    WD 2.0TB Ext USB 3.0
    PSU
    XFX Pro Series 850W Semi-Modular
    Case
    Gigabyte IF233
    Cooling
    1 x 120mm Front Inlet 1 x 120mm Rear Exhaust
    Mouse
    Microsoft Comfort Mouse 3000 for Business (USB)
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000 (USB)
    Internet Speed
    NetGear DG834Gv3 ADSL Modem/Router (Ethernet) ~4.0 Mb/s (O2)
    Other Info
    Optical Drive: HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 SATA Bluray
    Lexmark S305 Printer/Scanner/Copier (USB)
    WEI Score: 8.1/8.1/8.5/8.5/8.25
    Asus Eee PC 1011PX Netbook (Windows 7 x86 Starter)

wysiwyg

Member
Power User
Tried the "scannow" idea no joy,

Went on MS site trying their forums for snipping problems, came across someone who'd re-installed his 2007 Office, and snip tool had restarted,

So did a repair/reinstall with my Office 2000, and success, its working.

Now can someone explain why Office affects the Snipping tool.?
 

My Computer

System One

  • CPU
    INTEL QUAD 6600
    Motherboard
    Gigabyte EP35-DS4
    Memory
    4 gb
    Graphics Card(s)
    GeForce 8800gt
    Monitor(s) Displays
    24" ACER
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    500 GB
    320GB
    PSU
    700WATT
    Cooling
    ARCTIC
    Internet Speed
    Av.MTH, Download 8.27, Upoad 0.91

johngalt

Antidisestablishmentarianist
Vista Guru
Not Office directly - but your removal of the TabletPC service also disabled a part of Office that will integrate itself with a file that is used by Snipping Tool.

Once you enabled the Service, a 'repair' of Office should also have worked.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
    Manufacturer/Model
    The Beast Model V (homebrew)
    CPU
    Intel Core i7 965 EE @ 3.6 GHz
    Motherboard
    eVGA X58 Classified 3 (141-GT-E770-A1)
    Memory
    3 * Mushkin 998981 Redline Enhanced triple channel DDR3 4 GB CL7 DDR3 1600 MHz (PC3-12800)
    Graphics Card(s)
    eVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 (04G-P4-3979-KB)
    Sound Card
    Realtek HD Audio (onboard)
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA Widescreeen
    Screen Resolution
    2 * 1920 x 1080
    Hard Drives
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 960 GB SATA III SSD (System)
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SATA III SSD (User Tree)
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM SATA II Mech. HD
    Seagate ST1500DL001-9VT15L Barracuda 7200.12 1.5 TB S
    PSU
    Thermaltake Black Widow TX TR2 850W 80+ Bronze Semi-Mod ATX
    Case
    ThermalTake Level 10 GT (Black)
    Cooling
    Corsair H100 (CPU, dual 140 mm fans on radiator) + Air (2 *
    Mouse
    Logitech MX Master (shared)
    Keyboard
    Logitech G15 (gen 2)
    Internet Speed
    AT&T Lightspeed Gigabit duplex
  • Operating System
    Sabayon Linux (current, weekly updates, 5.1.x kernel)
    Manufacturer/Model
    Lenovo ThinkPad E545
    CPU
    AMD A6-5350M APU
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    8 GB
    Graphics card(s)
    Radeon HD (Embedded)
    Sound Card
    Conextant 20671 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    Lenovo 15" Matte
    Screen Resolution
    1680 * 1050
    Hard Drives
    INTEL Cherryvill 520 Series SSDSC2CW180A 180 GB SSD
    PSU
    Lenovo
    Case
    Lenovo
    Cooling
    Lenovo
    Mouse
    Logitech MX Master (shared) | Synaptics TouchPad
    Keyboard
    Lenovo
    Internet Speed
    AT&T LightSpeed Gigabit Duplex

wysiwyg

Member
Power User
Thanks John, its logical when you know.:D
 

My Computer

System One

  • CPU
    INTEL QUAD 6600
    Motherboard
    Gigabyte EP35-DS4
    Memory
    4 gb
    Graphics Card(s)
    GeForce 8800gt
    Monitor(s) Displays
    24" ACER
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    500 GB
    320GB
    PSU
    700WATT
    Cooling
    ARCTIC
    Internet Speed
    Av.MTH, Download 8.27, Upoad 0.91

johngalt

Antidisestablishmentarianist
Vista Guru
Yeah, unfortunately, I found this out the hard way - *after* formatted and reinstalled Vista lol.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
    Manufacturer/Model
    The Beast Model V (homebrew)
    CPU
    Intel Core i7 965 EE @ 3.6 GHz
    Motherboard
    eVGA X58 Classified 3 (141-GT-E770-A1)
    Memory
    3 * Mushkin 998981 Redline Enhanced triple channel DDR3 4 GB CL7 DDR3 1600 MHz (PC3-12800)
    Graphics Card(s)
    eVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 (04G-P4-3979-KB)
    Sound Card
    Realtek HD Audio (onboard)
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA Widescreeen
    Screen Resolution
    2 * 1920 x 1080
    Hard Drives
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 960 GB SATA III SSD (System)
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SATA III SSD (User Tree)
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM SATA II Mech. HD
    Seagate ST1500DL001-9VT15L Barracuda 7200.12 1.5 TB S
    PSU
    Thermaltake Black Widow TX TR2 850W 80+ Bronze Semi-Mod ATX
    Case
    ThermalTake Level 10 GT (Black)
    Cooling
    Corsair H100 (CPU, dual 140 mm fans on radiator) + Air (2 *
    Mouse
    Logitech MX Master (shared)
    Keyboard
    Logitech G15 (gen 2)
    Internet Speed
    AT&T Lightspeed Gigabit duplex
  • Operating System
    Sabayon Linux (current, weekly updates, 5.1.x kernel)
    Manufacturer/Model
    Lenovo ThinkPad E545
    CPU
    AMD A6-5350M APU
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    8 GB
    Graphics card(s)
    Radeon HD (Embedded)
    Sound Card
    Conextant 20671 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    Lenovo 15" Matte
    Screen Resolution
    1680 * 1050
    Hard Drives
    INTEL Cherryvill 520 Series SSDSC2CW180A 180 GB SSD
    PSU
    Lenovo
    Case
    Lenovo
    Cooling
    Lenovo
    Mouse
    Logitech MX Master (shared) | Synaptics TouchPad
    Keyboard
    Lenovo
    Internet Speed
    AT&T LightSpeed Gigabit Duplex
Top