Solved Internet Slowdown

pumseig

New Member
I've been having this problem for about 3 weeks:
When I turn on my desktop, internet speeds are fine. Then after 2-3 hours, it slows down to a crawl-
it can take as long as 1-2 minutes to load a page. It's not the internet provider, Verizon, because a laptop
on the same network works fine. This seems to happen every day. I've tried defragging, checked for viruses, etc.-
but nothing seems to work. If I shut down the computer and restart, it works fine again for awhile.
Any ideas? Anyone have this problem before?
 

My Computer

richc46

Vista Guru
Gold Member

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

ilikefree

Vista Guru
Gold Member
Is it just internet browsing that slows or all computer tasks?
If it is all tasks check your temperatures and fan operation.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Lenovo Thinkpad T400
    CPU
    Intel Mobile Core 2 Duo P8700 @ 2.53GHz
    Motherboard
    LENOVO 64734VM
    Memory
    2.00GB Single-Channel DDR3 @ 531MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
    Sound Card
    Conexant 20561 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    15 inch
    Screen Resolution
    1280 x 800
    Hard Drives
    1x 180GB Intel 530 series SSD
    1 x 120GB Hitachi 5400rmp
    1 x 650GB Western Digital Elements 5400rpm
    1x 1Tb Western Digital Elements 5400rpm
    Internet Speed
    Medium for New Zealand
    Other Info
    Weakest part of my computer is the graphics chipset.
    Only ever used a laptop.
    Also use USB Freeview TV Card
    Lenovo Docking Station
    External Speakers
    Other bits a pieces as needed

pumseig

New Member
Pumseig, welcome to the Forum

Lets try one solution at a time. Run a full antivirus scan, download and scan with the free Malwarebytes.
Malwarebytes | Free Anti-Malware & Malware Removal
Although you mentioned that you checked for virus, try with Malwarebytes if not done already.

Download and run the free CCleaner.
CCleaner - Free Download or try CCleaner Professional - Piriform

Try a different browser, ie. Chrome, IE, Firefox etc.

Well, I downloaded and ran both of these programs. And it seems that my internet problems are fixed! Thank you very much for your recommendations- I'm glad I found this forum!
 

My Computer

richc46

Vista Guru
Gold Member
We are very glad that we could help. Come back often; learn, help and have fun.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT
Top