LOUD whirring noise

eknirb

Member
PC started up fine.

Loaded fine.

All programs loaded exactly as normal.

About 30 seconds in....RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

and I mean loud.

I shut it down, and rebooted. Nothing again.

Whadya say?
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP m8200n Windows Media Center
    CPU
    AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 6000+ 3.00GHz
    Memory
    3.00 GB
    Monitor(s) Displays
    HP widescreen w1907
    Screen Resolution
    1440x900

richc46

Vista Guru
Gold Member
Sounds like it might be the fan
Download speed fan and check for overheating
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

eknirb

Member
overheating @ startup? After :30 of up-time?
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP m8200n Windows Media Center
    CPU
    AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 6000+ 3.00GHz
    Memory
    3.00 GB
    Monitor(s) Displays
    HP widescreen w1907
    Screen Resolution
    1440x900

richc46

Vista Guru
Gold Member
Dont know where you are or the temperature of the area of the computer. In another month here (NY Area) on the top most floor the temps will hit high 80s in the day.
Also donk know the last time that you used the computer, before starting up.
Also can be a DEFECTIVE fan sensor.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

eknirb

Member
lo 60s in the Bay Area. Will keep an eye on it. It's almost 4 years old and OOW, so it's not going in for repair.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP m8200n Windows Media Center
    CPU
    AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 6000+ 3.00GHz
    Memory
    3.00 GB
    Monitor(s) Displays
    HP widescreen w1907
    Screen Resolution
    1440x900

richc46

Vista Guru
Gold Member

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT
Top