My HP DV6810 laptop won't turn on anymore, please help! :(

xxsassxx31

New Member
Hello all, I have an HP Pavilion dv6700 or DV6810 as HP refers it to and it won't turn on anymore! My system has 3 gigs of RAM and is an AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-60 2.00 GHz.

I was originally using Windows Vista 32-bit Home Premium System Pack 1 (what it came with the system) and I had upgraded to Vista 64-bit. I am not sure if my problem was caused by my upgrade of Vista or my system being too warm (as I have been using it a lot and it has been getting hot and making loud noises); but after I upgraded to the 64-bit Windows Vista Home Premium System Pack 2, I was then going to the upgrade directly from the Windows to the Vista Ultimate which I had purchased earlier (and not got around to update any of it with my schedule)....and after I did this, it asked for me to restart my computer and as soon as I did....poof! It shut off and won't turn back on...

I read up on this online....I took out the battery and adapter completely and clicked on the "on" or power button for 30 seconds then put the battery back in and plugged it to no avail....I then took out the RAM cards (a 2-gig one and a 1-gig one) to try to reset it....still nothing. I called HP tech support and they told me to reset the harddrive and how to do it and still...same thing!

Everything is completely blank and my computer and nothing on it turns on....does anyone know what it can be? I have an identical computer I am using but I need that one to work and this is driving me crazy....HP wants me to send it back to them but is there anything I can do to possibly fix this myself??

Thanks again in advance and I appreciate all of your help regarding this matter....thanks again and hopefully I can fix this :(

-sasss<!-- google_ad_section_end -->
 

My Computer

DarkNovaGamer

Resident OS X Expert
Power User
I'm not exactly positive, and I know HP Tech Support (phone) usually isn't that helpful, however it sounds like your motherboard may have failed, if its under warranty I would call them up and request them to send you a box to send it in for repairs (shipping should be covered under warranty). :)
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom | Whitebox
    CPU
    Intel E6750 @ 3.80GHz
    Motherboard
    Gigabyte GA-EP45-UD3L (Revision 1.1)
    Memory
    2x2GB OCZ Reaper 1066MHz @ 1080MHz
    Graphics Card(s)
    EVGA nVidia GTX 260 896mb (216 Core) FTW Edition
    Sound Card
    Realtek ALC888
    Monitor(s) Displays
    21" VIZIO TV
    Screen Resolution
    1680x1050 @ 60Hz
    Hard Drives
    Western Digital WD6401AALS - 640GB
    Hitachi HDP725016GLA380 - 160GB
    PSU
    Corsair 750W
    Case
    NZXT Nemesis Elite
    Cooling
    Thermaltake SpinQ
    Mouse
    Logitech Wireless Y-RAK73 - Microsoft Wireless Arc Mouse
    Keyboard
    Logitech Wireless Y-RAK73
    Internet Speed
    Download: 1.5mbps, Upload: 290kbps

Glennage

L1qu1d 1c3
Member
Could be your motherboard, but then again, if NOTHING at all happens, then it may well be your PSU (Power Supply)

Try and different one if you have one available.

How long have you had the laptop by the way?
 

My Computer

System One

  • CPU
    Dual Core 3.6 Extreme
    Motherboard
    MSI P4n Diamond
    Memory
    4GB OCZ Platinum
    Graphics Card(s)
    X2 7800GTS MSI
    Sound Card
    N/A
    Monitor(s) Displays
    36" TV
    Screen Resolution
    16:9
    Hard Drives
    X1 Raptor
    X1 1TB WD Sata
    PSU
    800Watt
    Case
    Thermaltake Kandalf
    Cooling
    Water (Big Water)
    Internet Speed
    10MB
Top