My new computer doesnt find any USB ports and Im really stuck. Please help

seanbewhay

New Member
System = Vista Home Preium 32bit


Ive just brought a new computer :D and it arrived today. I got it from overclockers in the UK and it was their top spec so I was expecting very little compatibility issues. However (!), the computer does not recognize any USB ports at all (there are two front and 4 on the back). I have a wireless broadband setup with a USB flash drive. When I run the disk that came with my wireless setup it tells me that I have no network and i must set one up. Fine, no problem. So in the "connect to a network" section I click "connect to wireless network or access point" I click through to "creat wireless network settings bla bla bla" I enter the system name and receive a "passphrase". THEN, it tells me to plug in the flash drive and select it in the drop down box. Here the fun begins. :mad: It doesnt show anything in the drop down menu and having searched all over the PC (like through the Device Manager) I find no reference to USBs. I have checked that they are conected internally and see no reason for the problem. I also tried to install a printer and wirless keyboard with mouse but they remain lifeless. I guess it can only be the USB ports arent recognised.

Please can you tell me how I get the PC to know that it actually has 6 USB ports. And Im sure I dont need to download drivers because I have them on disk but as I said at the begining I cant run them as I dont have a network (well with regards to the internet part issue anyway).... And the problem goes on and on and on.:confused:

ps. Im know my way round the basics but not a wizz kid on these things so please be specific in any response.:o

THANK YOU
Sean
 

My Computer

jeremym

Member
Check in the BIOS to ensure that USB is enabled. Other than that either the usb controller is bad or some other problem exists. Id check the bios first.
 

My Computer

System One

  • Country Flag
    usa
    State/Region Flag
    us ohio

roy69

47,65,65,6B
Vista Guru
Gold Member
Send it back. I have had dealings with overclockers.co.uk and they were not good.
If the computer does not do what it was sold for they HAVE to give you your money back under law.
 

My Computer

System One

  • Name
    Roy Marchant
    Manufacturer/Model
    Self Built
    CPU
    I5 3570K
    Motherboard
    Gigabyte Z77-DS3H
    Memory
    4 x 4GB corsair ballistix sport DDR3 1600 Mhz
    Graphics Card(s)
    Gigabyte Geforce GTX 660 TI
    Sound Card
    creative x-fi
    Monitor(s) Displays
    Primary CiBox 22" Widescreen LCD ,Secondary Dell 22" Widescreen
    Screen Resolution
    Both 1680 x 1050
    Hard Drives
    2 x 500G HD (SATA) 1 x 2TB USB
    PSU
    Corsair HX 620W ATX2.2 Modular SLI Complient PSU
    Case
    Antec 900 Ultimate Gaming Case
    Cooling
    3 x 80mm tri led front, 120mm side 120mm back, 200mm top
    Mouse
    Technika TKOPTM2
    Keyboard
    Logik
    Internet Speed
    288 / 4000
    Other Info
    Creative Inspire 7.1 T7900 Speakers
    Trust Graphics Tablet
    Country Flag
    uk
    State/Region Flag
    uk devon

seanbewhay

New Member
And it was so simple!!

Thanks, I found it hidden in the BIOS and managed to fix the problem. :D:D:D

As for Overclockers I'll heed your advice but the rest of it seems to be working well.

Appreciate the help.
 

My Computer

Top