• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

no audio output device after sp2

Posts
3
#1
Installed sp2 last night and after i rebooted,it says no audio output device is installed when i put my cursor over the volume icon.What do i do now?
 

My Computer

System One

  • Memory
    2 Gig
    Internet Speed
    2-5 meg wifi
#2
Hope this helps you...

Barnabas :)
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    My first build
    CPU
    Intel E8400 Wolfdale 3.0GHz
    Motherboard
    Intel DP35DP
    Memory
    4GB Kingston ValueRam DDR2 800 (PC2 6400) 1.8v
    Graphics Card(s)
    MSI NX8400 256MB PCI
    Sound Card
    onboard
    Monitor(s) Displays
    HP w2007
    Hard Drives
    Seagate Barracuda ES.2 250GB SATA 7200 RPM 32MB Cache
    PSU
    Antec Earthwatts 430 PSU
    Case
    Antec Solo Black (VERY quiet)
    Cooling
    Antec Tri-cool 80mm front - stock Antec 120mm rear fan

nate42nd

Learing every day
Member
Posts
222
#3
I would update the sound driver. That will most likely do it.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    The Terminator
    CPU
    Core 2 Quad
    Motherboard
    Gigabyte EP45-UD3P
    Memory
    4X2GB GSkill 1066Mhz
    Graphics Card(s)
    GeForce 9500 GT
    Sound Card
    Realtek
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster 932 bw 19" and Syncmaster 2033 20"
    Screen Resolution
    1440 X 900 and 1600 X 900
    Hard Drives
    Patriot Torqx 128GB SSD
    WD Black 640GB
    PSU
    Corsair 750HX
    Case
    Lian Li PC-B70
    Cooling
    Arctic Cooling Freezer Pro 7
    Mouse
    Microsoft wireless laser mouse 5000
    Keyboard
    An old e-machines PS-2 (I have HUGE fingers and it works)
    Internet Speed
    7 Mps

DarkDavil

New Member
Illinois

Posts
92
#5
Microsoft says to update your sound drivers :)
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP dv6000 CTO Entertainment Lappy :D
    CPU
    Intel Core 2 Duo T8300 @ 2.4GHz (2 CPUS), ~2.4 GHz
    Memory
    4094 MB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce 8400M GS, 2031 MB Memory
    Sound Card
    Realtek Hi-Def Sound Card
    Monitor(s) Displays
    Generic PnP Monitor
    Screen Resolution
    1200x800
    Case
    HP Laptop :D
    Cooling
    Fans
    Mouse
    Microsoft Pro Mouse :D
    Keyboard
    Laptop
    Internet Speed
    DL: 20.51 Mb/s, Up-Load :5.27 Mb/s Ping: 10 ms

Dhomie

New Member
L-Dub

Posts
1
#6
Ok ive tried all of this and more. ive scourged the internet for everything. still nothing. I have the same problem. But lemme go into it just so u guys kno. After i installed the windows vista service pack 2 my sound went off. ive restarted and everything. nothing. I even did the scan for changes and nothing. it shows i have bluetooth sound but i have nothign thats bluetooth around me so idk. it doesnt even show my audio driver it just shows the stupid bluetooth. someone plz help. its making me soo mad.
 

My Computer

Posts
2,049
#7
It's very hard to solve this problem :confused:.

1.First try another "MS Fix" for Audio No Sound in Windows
2.If point 1 will fail too,flash new BIOS and update drivers for chipset.

Workaround this problem (but not solution!) is uninstalling SP2 and hide it :sleepy:.

I suggest contact with manufacturer support

What is your computer model?
 

My Computer

Posts
2
#8
I have the same issue. I have a HP DV9925nr with Vista Home Premium 64bit. A few days ago I had Windows conduct updates and I lost the sound. I thought nothing of it and had Vista update itself to SP2. I had this issue before and after SP2. The sound icon has the "x" over it and lists "no audio output device installed." I have downloaded the Conexant driver several times for my computer and to no avail. I have searched for the speaker device on my computer but it does not exist. When I go to device manager, there is no folder for speakers nor audio. My computer believes that the speakers themselves do not exist. The several remedies that people have posted have offered me nothing. I am not the true computer wiz, but I know that something is seriously wrong with my computer.

*I have also tried using headphones, but I get absolutely nothing out of them.
 

My Computer

Posts
2,049
#11
This driver is for Service Pack 1. Not sure if that affects anything though.
There are not drivers special for SP1 or SP2 or for systems without any SP :sarc:. Driver is not updated for two years but it has nothing to that (theoretically).Of course practically sometimes is possible to have problem with compatbility with any hotfix or service pack.
 
Last edited:

My Computer