restart problem

kev s148

Member
Power User
Hi iam hope some body can help me

Ive just finished building a new computer and everything went fine but about 3 days after it was up and runing i recived my internal card reader.

I installed it and every think semt fine but after in stall of the card reader every time i do a restart the computer switchs off when it comes back on it is not booting from the hard drive it is trying to boot from the dvd drive.

I have unpluged the dvd drive and tryed again but it will still not try and boot from the hard drive but if i switch the computer off all togeather and then restart it it boot from the hard drive.

I have even tryed a system restore and that has not helped.

So any help or suggestions would be greatful

by the way i have removed the card reader

thank you in advance
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    home built
    CPU
    Intel Core i7 920 2.66ghz @ 3.67ghz 1.3v
    Motherboard
    ASUS P6T Deluxe V2 iX58
    Memory
    6GB (3x2GB) Corsair Dominator DDR3 [email protected] 8-8-8-24
    Graphics Card(s)
    BFG GTX 285 OCX
    Sound Card
    on board
    Monitor(s) Displays
    samsung t220 sync master
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    1TB samsung
    PSU
    Corsair HX1000W
    Case
    antec 902
    Cooling
    Zalman CNPS10X Extreme Ultra Quiet x3 120mm + 200mm fans
    Mouse
    Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
    Keyboard
    Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
    Internet Speed
    6mb
    Other Info
    LG dvd-rw, LG GGC-H20L blueray player, Sony 2.1 speakers system, HP photosmart c5180 All-in-one Printer/Scanner/Copier (network conected) NetGear DG834G v4 ADSL Modem/Router (Ethernet) netgear GS608 8 port switch WEI Score: 5.9

scrooge

Member
Vista Pro
did you check your bios and make sure the harddrive is set for your first boot drive?
are thay ide drives ? if so you have to set them up as (master and slave) the harddrive being the master drive..

scrooge
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel Core 2 Duo E8400 / 3.00
    Motherboard
    ASUS P5K-E/WIFI-AP LGA 775 Int
    Memory
    G.SKILL 4GB (2 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    SAPPHIRE 100225L Radeon HD 387
    Hard Drives
    1 x 1tb western digital
    4 x 250 western digital
    2 x 160 western digital
    1 x 320 western digital

kev s148

Member
Power User
hi yes ive set the hard drive as the first boot drive and no there are no ide drives just runing of sata

thank you
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    home built
    CPU
    Intel Core i7 920 2.66ghz @ 3.67ghz 1.3v
    Motherboard
    ASUS P6T Deluxe V2 iX58
    Memory
    6GB (3x2GB) Corsair Dominator DDR3 [email protected] 8-8-8-24
    Graphics Card(s)
    BFG GTX 285 OCX
    Sound Card
    on board
    Monitor(s) Displays
    samsung t220 sync master
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    1TB samsung
    PSU
    Corsair HX1000W
    Case
    antec 902
    Cooling
    Zalman CNPS10X Extreme Ultra Quiet x3 120mm + 200mm fans
    Mouse
    Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
    Keyboard
    Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
    Internet Speed
    6mb
    Other Info
    LG dvd-rw, LG GGC-H20L blueray player, Sony 2.1 speakers system, HP photosmart c5180 All-in-one Printer/Scanner/Copier (network conected) NetGear DG834G v4 ADSL Modem/Router (Ethernet) netgear GS608 8 port switch WEI Score: 5.9
Top