Solved Unknown Security Issue

I have for several weeks been getting a message popup in a box on the web page I have displayed and a voice message is also played. The message in the box is as follows.
The page at Apache HTTP Server Test Page powered by CentOS says:
System Alert.
Your computer is infected with an adware or malware cusing you to see this popup
This may happen due to obsolete virus protestions
To fix call system support at 1-855-902-4667 immediately. Please ensure you do not restart your computer to prevent data loss
Possibility of data & identity theft, if not fixed

I have not been able to tie the message to a particular web page. When I click OK in the box the message goes away and then re-displays itself.

I am running windows vista on a HP elite book 8530P with Microsoft Security Essentials. The message comes up when I am using FireFox (update 45.0.2). I have not tried other browsers to see if the problem still happens. MS Security Essentials is using the latest virus definitions (1.217.1446.0). I have run the Security Essentials Full scan several times and it always shows no security issues. What is causing this popup??? I am baffled!!!

Many thanks in advance Eastbayboy
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Elite Book Lptop
    CPU
    Intel core 2 Duo P800 2.4GHZ
    Memory
    4g

richc46

Vista Guru
Gold Member

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

ilikefree

Vista Guru
Gold Member
Further to Richards comment about free version,
before you finish the install you will be given the option to trial the pro version.The box is already ticked
Un-check this box or you will get nagged after the trial period has finished

malwarebytes.JPG
 
Last edited:

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Lenovo Thinkpad T400
    CPU
    Intel Mobile Core 2 Duo P8700 @ 2.53GHz
    Motherboard
    LENOVO 64734VM
    Memory
    2.00GB Single-Channel DDR3 @ 531MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
    Sound Card
    Conexant 20561 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    15 inch
    Screen Resolution
    1280 x 800
    Hard Drives
    1x 180GB Intel 530 series SSD
    1 x 120GB Hitachi 5400rmp
    1 x 650GB Western Digital Elements 5400rpm
    1x 1Tb Western Digital Elements 5400rpm
    Internet Speed
    Medium for New Zealand
    Other Info
    Weakest part of my computer is the graphics chipset.
    Only ever used a laptop.
    Also use USB Freeview TV Card
    Lenovo Docking Station
    External Speakers
    Other bits a pieces as needed
Ran Malwarbytes and that seems to have fix the problem. No issues as yet.

Thanks, Eastbayboy
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Elite Book Lptop
    CPU
    Intel core 2 Duo P800 2.4GHZ
    Memory
    4g
Top