• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows Live Mail Outgoing / Send Mail Error

#1
Hi, I just set up Windows Live Mail and am receiving this error when I attmept to send mail via GMail's IMAP service. All settings are correct according to GMail's instructions for IMAP use with Windows Mail. Here is a copy of Windows Live Mail's error message with the recipient changed to hide the personal ID of the original sender/designated recipient:

An unknown error has occurred.
Subject 'Re: An email from {blank}
Server: 'smtp.gmail.com'
Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0B
Protocol: SMTP
Port: 465
Secure(SSL): Yes
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Acer Aspire 5520
    CPU
    AMD 64x2 Dual Core Prcssr TK-53 1.8 Ghz 2x256 KB L2 Cache
    Memory
    4.0 GB
    Graphics Card(s)
    nVidia GForce 7000M / nForce 610M
    Sound Card
    RealTek High Definition Audio
    Hard Drives
    Hitachi HTS545032B9A300 ATA 300 GB

richc46

Staff member
Vista Guru
Gold Member
usa us_connecticut
#2
Go to the website of your ISP, they will show you how to set um WLM. Use their setting for sending. You can use the name of your Gmail account to show as the "send to" for replies.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

Dwarf

The Contemplator
Vista Guru
Gold Member
england uk_yorkshire
#3

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dwarf Dwf/11/2012 r09/2013
    CPU
    Intel Core-i5-3570K 4-core @ 3.4GHz (Ivy Bridge) (OC 4.2GHz)
    Motherboard
    ASRock Z77 Extreme4-M
    Memory
    4 x 4GB DDR3-1600 Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9B (16GB)
    Graphics Card(s)
    MSI GeForce GTX770 Gaming OC 2GB
    Sound Card
    Realtek High Definition on board solution (ALC 898)
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VA1912w Widescreen
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    OCZ Agility 3 120GB SATA III x2 (RAID 0)
    Samsung HD501LJ 500GB SATA II x2
    Hitachi HDS721010CLA332 1TB SATA II
    Iomega 1.5TB Ext USB 2.0
    WD 2.0TB Ext USB 3.0
    PSU
    XFX Pro Series 850W Semi-Modular
    Case
    Gigabyte IF233
    Cooling
    1 x 120mm Front Inlet 1 x 120mm Rear Exhaust
    Mouse
    Microsoft Comfort Mouse 3000 for Business (USB)
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000 (USB)
    Internet Speed
    NetGear DG834Gv3 ADSL Modem/Router (Ethernet) ~4.0 Mb/s (O2)
    Other Info
    Optical Drive: HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 SATA Bluray
    Lexmark S305 Printer/Scanner/Copier (USB)
    WEI Score: 8.1/8.1/8.5/8.5/8.25
    Asus Eee PC 1011PX Netbook (Windows 7 x86 Starter)

richc46

Staff member
Vista Guru
Gold Member
usa us_connecticut
#4
As always Dwarf has given very good advice. If you find however that the information provided does not work, it may be due to a situation that I had. The ISP, blocks the sending of mail via another email provider. If that be the case, try my suggestion, it worked for me.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)