• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Xerox Phaser 8400

Hoyt54

New Member
Messages
4
#1
I'm trying to install a Zerox Phaser 8400 on the network, it has a static IP address, I downloaded the latest drivers from zerox and I have been able to install it on 3 other machines with no problems but on the one machine I get the error "Could not Install Printer; 0X000003EB error code. I did a search on the code but I'm not finding any help. Anyone got any ideas, getting rid of the printer is not an option:). Thanks in advance for any help.
 

My Computer

UndeR

New Member
Messages
53
Location
Argentina
#2
Hi Hoyt54, and welcome to the forums.

Try a manual install. Go to Control Panel -> Printer (a new window shows up) -> Add printer (from top toolbar) and follow th steps to install a network printer (second option). Stop the automatic search and select the option "The printer is not on the list". In the next screen select the 3rd option (Add a TCP/IP printer) and fill the information for the printer-s IP address. When it asks you for the drivers, just point to the location where you installed/decompressed your printer's setup program.

Cheers,
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom-Built Desktop
    CPU
    Intel Core 2 Quad Q9550 OC to 3.4Ghz
    Motherboard
    EVGA 780i Triple SLi
    Memory
    8GB (4 x 2GB OCZ DDR2-1066 / PC2-8500 / Platinum Series)
    Graphics Card(s)
    MSI nVidia GTX 295 SLi
    Sound Card
    On board
    Monitor(s) Displays
    2 x ViewSonic VA2216w
    Screen Resolution
    1680 x 1050 each
    Hard Drives
    1 x Samsung 750GB / 32MB / 7.200 RPM)
    PSU
    Thermaltake TR2 1000W
    Case
    Thermaltake V9
    Cooling
    Thermaltake Mini Typhoon
    Mouse
    Logitech MX Revolution
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    1 mb/s

Hoyt54

New Member
Messages
4
#3
In just tried your suggestion and unfortunately I still get the same error. What really blows my mind is that I have installed this same printer on 3 different Vista machines and I only get the error on this one. Anyway, thanks for the response.:D
 

My Computer

UndeR

New Member
Messages
53
Location
Argentina
#4
I am sorry. I've made the common mistake of not checking everything when I first replied. The Xerox Phaser 8400 is not compatible with Vista (natively) so you need to make certain things by hand.

First, download the correct drivers which can be found here. Get the ones almost at the end of the page called "Windows PostScript PPD Driver Files - 32/64-bit". Now, you have to erase whatever is left from your prevous installation attempts.

Go to Printers, richt click on any printer and go to Ports. Look for the "Sandard TCP/IP port" that's pionting to your printer's IP port. If it's there, select it and eliminate it. If it's not, better ;)

Now install it by using your new drivers and remember the path for the installation so you can re-try it by hand using the method I posted above. As usuall in Vista, run the installation as an Administrator (right click -> Run as Admin.)

Hope it helps,
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom-Built Desktop
    CPU
    Intel Core 2 Quad Q9550 OC to 3.4Ghz
    Motherboard
    EVGA 780i Triple SLi
    Memory
    8GB (4 x 2GB OCZ DDR2-1066 / PC2-8500 / Platinum Series)
    Graphics Card(s)
    MSI nVidia GTX 295 SLi
    Sound Card
    On board
    Monitor(s) Displays
    2 x ViewSonic VA2216w
    Screen Resolution
    1680 x 1050 each
    Hard Drives
    1 x Samsung 750GB / 32MB / 7.200 RPM)
    PSU
    Thermaltake TR2 1000W
    Case
    Thermaltake V9
    Cooling
    Thermaltake Mini Typhoon
    Mouse
    Logitech MX Revolution
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    1 mb/s

Hoyt54

New Member
Messages
4
#5
Thanks again for your responce. I tried the different drivers and I still get the same error message, I tried installing it manually as an Administrator and I thought it was going to take because it took awhile but then BAM the same stupid error. I don't think the error is caused by the network becuase I can ping the printer, I staring the think I might have to re-image the computer which will be a real pain due to all of the programs this person uses for their job.
 

My Computer

roy69

47,65,65,6B
Vista Guru
Gold Member
Messages
2,607
Location
uk
#6
Go to add printers.
click on add a network, wireless or bluetooth printer.
click on add a printer using a tcp/ip address or host name
enter the ip address of the printer.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Self Built
    CPU
    I5 3570K
    Motherboard
    Gigabyte Z77-DS3H
    Memory
    4 x 4GB corsair ballistix sport DDR3 1600 Mhz
    Graphics Card(s)
    Gigabyte Geforce GTX 660 TI
    Sound Card
    creative x-fi
    Monitor(s) Displays
    Primary CiBox 22" Widescreen LCD ,Secondary Dell 22" Widescreen
    Screen Resolution
    Both 1680 x 1050
    Hard Drives
    2 x 500G HD (SATA) 1 x 2TB USB
    PSU
    Corsair HX 620W ATX2.2 Modular SLI Complient PSU
    Case
    Antec 900 Ultimate Gaming Case
    Cooling
    3 x 80mm tri led front, 120mm side 120mm back, 200mm top
    Mouse
    Technika TKOPTM2
    Keyboard
    Logik
    Internet Speed
    288 / 4000
    Other Info
    Creative Inspire 7.1 T7900 Speakers
    Trust Graphics Tablet

UndeR

New Member
Messages
53
Location
Argentina
#8
Format... if your've tried everything now and things haven't changed since your originall post, then it's something with your registry that cannot be fixed (registry cleaners don't see as broken). I could suggest you something else to try before formatting but it will probably leave you with the format option anyhow. You could try and edit the network adapter's options (change speeds, priorities, addresses, etc.) and see if there is some incompatibility there.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom-Built Desktop
    CPU
    Intel Core 2 Quad Q9550 OC to 3.4Ghz
    Motherboard
    EVGA 780i Triple SLi
    Memory
    8GB (4 x 2GB OCZ DDR2-1066 / PC2-8500 / Platinum Series)
    Graphics Card(s)
    MSI nVidia GTX 295 SLi
    Sound Card
    On board
    Monitor(s) Displays
    2 x ViewSonic VA2216w
    Screen Resolution
    1680 x 1050 each
    Hard Drives
    1 x Samsung 750GB / 32MB / 7.200 RPM)
    PSU
    Thermaltake TR2 1000W
    Case
    Thermaltake V9
    Cooling
    Thermaltake Mini Typhoon
    Mouse
    Logitech MX Revolution
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    1 mb/s

duff

New Member
Messages
1
#9
I get the same error with a similar setup (vista business 32, xerox phaser 8400), but I have connected the printer via USB, not LAN.

Hoyt54, did you solve the problem meanwhile?
Any suggestions?
 

My Computer

Messages
2,456
Location
NY USA
#10
duff

that guy probably isnt going to see this. Your best bet would be to start a new thread. You would get more responses and he would be more likely to see it

Just a friendly heads up

Ken
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell Inspiron E 1405
    CPU
    2@2.0
    Memory
    4 gigs
    Graphics Card(s)
    integrated intel 945
    Sound Card
    integrated
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    300 gig internal
    Internet Speed
    10 down 1.5 up

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)