Error: Display driver has stopped working and has recovered successfully.

mansrm81

Vista Guru

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Compaq Presario/SR5113WM
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 3600+ 1.9Ghz
    Motherboard
    Asus M2N68-LA
    Memory
    PNY Optima Memory DDR2 2GB 2x1 kit
    Graphics Card(s)
    PNY Nvidia 8400 GS 256MB
    Sound Card
    On board RealTek
    Monitor(s) Displays
    Acer X163W LCD
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Western Digital 160 GB SATA 3G (3.0Gb/sec)
    7200 rpm
    Western Digital 160 GB IDE
    PSU
    Dynex 400w
    Case
    Nothin Special
    Cooling
    Stock
    Mouse
    Wireless Logitech LX7
    Keyboard
    Standard 102 key with volume and sleep buttons
    Internet Speed
    Comcrap 10mb cable
    Other Info
    Insignia 2.1 speakers, wireless Xbox 360 controller w/plug n play charger, Belkin wireless G + mimo usb network adapter.

Gil80

New Member
Do you have the latest drivers from nvidia site.

GeForce Release 178

Of course. I installed it after I cleaned the old drivers with driver sweeper in Vista and Driver Cleaner Pro in XP 32bit (I have dual boot).

Right now I installed the Beta drivers offered in 3DGuru on my XP partition and some of the issues like graphic tearing up in Counter Strike Source are gone but this driver is not working well in Vista 64 for me. (don't worry, I downloaded the corresponding driver for my OS).
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E8500 C2D
    Motherboard
    Gigabyte EX38-DS4
    Memory
    2x2GB Corsair 4 4 4 12
    Graphics Card(s)
    Palit Radeon HD4870 1GB
    Sound Card
    RealTek
    Monitor(s) Displays
    Philips 20.1
    Screen Resolution
    1600x1200
    Hard Drives
    WD 500GB ABYS
    PSU
    ThermalTek 750W
    Case
    CoolMaster 690
    Cooling
    Zalman 9500CnPU
    Mouse
    Logitec
    Keyboard
    Logitec
    Internet Speed
    1.5Mb

Gil80

New Member
So am I the only one to encounter this issue?
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E8500 C2D
    Motherboard
    Gigabyte EX38-DS4
    Memory
    2x2GB Corsair 4 4 4 12
    Graphics Card(s)
    Palit Radeon HD4870 1GB
    Sound Card
    RealTek
    Monitor(s) Displays
    Philips 20.1
    Screen Resolution
    1600x1200
    Hard Drives
    WD 500GB ABYS
    PSU
    ThermalTek 750W
    Case
    CoolMaster 690
    Cooling
    Zalman 9500CnPU
    Mouse
    Logitec
    Keyboard
    Logitec
    Internet Speed
    1.5Mb

mansrm81

Vista Guru
No I have had this error when playing Oblivion like 2 months ago.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Compaq Presario/SR5113WM
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 3600+ 1.9Ghz
    Motherboard
    Asus M2N68-LA
    Memory
    PNY Optima Memory DDR2 2GB 2x1 kit
    Graphics Card(s)
    PNY Nvidia 8400 GS 256MB
    Sound Card
    On board RealTek
    Monitor(s) Displays
    Acer X163W LCD
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Western Digital 160 GB SATA 3G (3.0Gb/sec)
    7200 rpm
    Western Digital 160 GB IDE
    PSU
    Dynex 400w
    Case
    Nothin Special
    Cooling
    Stock
    Mouse
    Wireless Logitech LX7
    Keyboard
    Standard 102 key with volume and sleep buttons
    Internet Speed
    Comcrap 10mb cable
    Other Info
    Insignia 2.1 speakers, wireless Xbox 360 controller w/plug n play charger, Belkin wireless G + mimo usb network adapter.

Gil80

New Member

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E8500 C2D
    Motherboard
    Gigabyte EX38-DS4
    Memory
    2x2GB Corsair 4 4 4 12
    Graphics Card(s)
    Palit Radeon HD4870 1GB
    Sound Card
    RealTek
    Monitor(s) Displays
    Philips 20.1
    Screen Resolution
    1600x1200
    Hard Drives
    WD 500GB ABYS
    PSU
    ThermalTek 750W
    Case
    CoolMaster 690
    Cooling
    Zalman 9500CnPU
    Mouse
    Logitec
    Keyboard
    Logitec
    Internet Speed
    1.5Mb

mansrm81

Vista Guru
Installing the current drivers that were out at the time. But that isn't working for you.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Compaq Presario/SR5113WM
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 3600+ 1.9Ghz
    Motherboard
    Asus M2N68-LA
    Memory
    PNY Optima Memory DDR2 2GB 2x1 kit
    Graphics Card(s)
    PNY Nvidia 8400 GS 256MB
    Sound Card
    On board RealTek
    Monitor(s) Displays
    Acer X163W LCD
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Western Digital 160 GB SATA 3G (3.0Gb/sec)
    7200 rpm
    Western Digital 160 GB IDE
    PSU
    Dynex 400w
    Case
    Nothin Special
    Cooling
    Stock
    Mouse
    Wireless Logitech LX7
    Keyboard
    Standard 102 key with volume and sleep buttons
    Internet Speed
    Comcrap 10mb cable
    Other Info
    Insignia 2.1 speakers, wireless Xbox 360 controller w/plug n play charger, Belkin wireless G + mimo usb network adapter.

Gil80

New Member
Now I get this error randomly. I don't even have to use a special program!!
WTF?!

I always downloaded the drivers from Nvidia web site. The recent driver is: 178.24 for the 9xxx series.

My GPU is made by Gigabyte, so I went into Gigabyte website and I see that the recent driver is: 175.16.

Gigabyte is not following the updates by Nvidia?

Do you think that that might cause the problem I'm experiencing? Could it be that Gigabyte didn't release the updated driver since it causing problem with their manufactured GPU?



I hope installing the driver from Gigabyte web site will fix this issue.
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E8500 C2D
    Motherboard
    Gigabyte EX38-DS4
    Memory
    2x2GB Corsair 4 4 4 12
    Graphics Card(s)
    Palit Radeon HD4870 1GB
    Sound Card
    RealTek
    Monitor(s) Displays
    Philips 20.1
    Screen Resolution
    1600x1200
    Hard Drives
    WD 500GB ABYS
    PSU
    ThermalTek 750W
    Case
    CoolMaster 690
    Cooling
    Zalman 9500CnPU
    Mouse
    Logitec
    Keyboard
    Logitec
    Internet Speed
    1.5Mb

AstaLaVista

Lost in Cyberspace
Vista Pro
Gil80, again, this may not be your solution, it seems that it was mine though since I haven't had the issue since I did it.

I have an Acer AL2216W, for this particular model, Acer does not offer a Vista x64 driver. Now, they also have another similar model to mine, the Acer AL2216WD, this one has a x64 driver and apparently, the only difference is that the latter one has DVI options and mine doesn't it.

Since I have nothing to loose, I went ahead and tried it and I have been error free for more than a week now (where's that damn wood when you need it! ;)).

I don't know if you are going to be as lucky as I am and find a similar situation with your LCD but it is worth a try I think.

Good luck.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Built
    CPU
    Intel Q9650 w/CM V8 Cooler...
    Motherboard
    EVGA 780i SLI FTW... Latest Bios & Drivers
    Memory
    Corsair Dominator 8GB (4 x 2GB) PC2-8500C5D
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX260
    Sound Card
    Realtek High Def Onboard
    Monitor(s) Displays
    Acer 22" LCD Widescreen
    Screen Resolution
    1680 x 1050
    Hard Drives
    WD Velociraptor 160GB
    Samsung Sata 750GB
    Maxtor External 160GB
    PSU
    PC Power & Cooling 750w Silencer
    Case
    Thermaltake Speedo Advance
    Cooling
    Air Cooled... See CPU
    Mouse
    Logitech G7
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    Comcast 6MB Broadband
    Other Info
    Linksys WRT54G router

Everlong

To xor or not to xor
Vista Guru
I got this a lot when playing Second Life, but if I install a graphics driver while in safe mode, I'll never get it.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Built
    CPU
    Intel Core 2 Quad Q9550
    Motherboard
    XFX MB-750I-72P9 NF750i
    Memory
    4096MB Corsair XMS2 PC-5400
    Graphics Card(s)
    ASUS Nvidia Geforce GTX470
    Sound Card
    ASUS Xonar DX
    Monitor(s) Displays
    Dell 24" S2409W & Dell 20" E207WFP
    Screen Resolution
    1920x1080 & 1680x1050
    Hard Drives
    750GB Western Digital Caviar Black & 500GB Samsung
    PSU
    750 watt Thermaltake Toughpower
    Case
    Coolermaster Dominator 690 Nvidia Edition
    Cooling
    Zalman CNPS9700-NT Cooler, 6x 120mm Chassis Fans
    Mouse
    Logitech G5 Laser Mouse (2007 edition)
    Keyboard
    Logitech G11 Keyboard
    Internet Speed
    100Mbps
    Other Info
    abit airpace 54mbps wireless PCI-E x1 card

blondul13

New Member
just a suggestion,
try disabling User Account Control, some nVidia drivers for the latest cards conflict randomly with vista UAC. Its an imbecile solution to an imbecile problem but it worked for me. I guess it's a vista problem since i tested 3 nvidia cards (Quadrofx 5600, Geforce 8800 ultra, Ceforce 8800 gts) an i got consistent results before and after disabling uac.
Anyway I can play smoothly now.
 

My Computer

bo2aye

New Member
I'm having the problem something like this too. but i do not play games. the problem is when i watch DVDs with either WMP or PowerDVD.. the blue screen appears and restarted.. i've tried upgrading to the new driver version also.. but still giving me problem.. anybody have any idea please share with me..
i'm using Vista ultimate x64
nvidia 8500GT 512mb
 

My Computer

System One

  • CPU
    Pentium 4 3.0 GHZ L2 cache
    Motherboard
    ASUS P5LD2 SE
    Memory
    3GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia 8500GT 512MB
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster 793MG
    Screen Resolution
    1024*768
    Hard Drives
    80GB - Windows XP
    80GB - Windows Vista Ultimate x64
    160GB Backup Files and others
    Case
    CoolerMaster Centurion
    Mouse
    Microsoft
    Keyboard
    Microsoft
    Internet Speed
    TM net 1MB
Top