Error Number: 0x800CCC0E Vista SP1 OLE is 6.0.600.16386

Mr Stone

Are those for me?
Member
Using Outlook express 6.0.600.16386 Vista SP1 and getting this error.

I can recive mail and it will do the send and receive part but if I try to send mail then I get this. Looks as if this stsrted since the install of SP1 as I was sending mail before.

I have googled the error and have done everything that was talked about. Have turn off firewall and no good. All settings in the email account are as they should be.


The connection to the server has failed. Subject 'test', Account: '******', Server: 'mail.charter.net', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10061, Error Number: 0x800CCC0E​
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Home made.
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 2.4GHz.
    Motherboard
    DFI Lanparty NF4 SLI-DR.
    Memory
    OCZ 4GB (4 x 1GB) (PC 3200)
    Graphics Card(s)
    BFG 7800GTX 256MB 256-bit GDDR3.
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic.
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VX922 19" 2ms LCD.
    Screen Resolution
    1280X1024
    Hard Drives
    X 1Western Digital Raptor WD740GD 74GB.
    X 2 HITACHI Deskstar 250GB.
    PSU
    PC Power & Cooling 510W/600W on demand.
    Case
    Antec Performance I P180 Silver Steel.
    Cooling
    4 X 120mm black & white Nexus fans.
    Mouse
    Logitech G5
    Keyboard
    Saitek Cyborg Gaming board
    Internet Speed
    Cable 10mb
    Other Info
    Heatsink:
    THERMALRIGHT SI-120 High Performance, with 120mm black & white Nexus fan.

    Speakers:
    Logitech Z-5500 505 Watts 5.1 Speakers.

    Headphones:
    AudioFX Pro 5+1 gaming headset by eDimensional and BenHeck.

    Joy Stick:
    Saitek. AV8R-01.

    Gaming Pad:
    Logitect RumblePad 2.


    Firewall Router:
    Linksys BEFSX41.

    Printer:
    Canon PIXMA MP 830.

sidewinder

Vista Guru
Does Charter support SMTP SSL connections on port 25? Most servers use port 465. Try setting the port to 465. If that doesn't work, trying turning off SSL while using port 25.

Scott
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E6600 @ 3.0 GHz
    Motherboard
    EVGA nForce 680i SLI (NF68-A1)
    Memory
    4GB - CORSAIR XMS2 PC2 6400
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce 8800 GTS (640MB)
    Hard Drives
    2 - Seagate Barracuda 7200.10 (320GB)
    1 - Seagate Barracuda 7200.10 (500GB)

Mr Stone

Are those for me?
Member
Does Charter support SMTP SSL connections on port 25? Most servers use port 465. Try setting the port to 465. If that doesn't work, trying turning off SSL while using port 25.

Scott
Scott

Yes charter supports port 25. All my accounts (5 of them) on my Vista box are set up the same way. I never use SSL.

With using port 465 I get.

The connection to the server has failed. Subject 'test', Account: 'Heshup', Server: 'mail.charter.net', Protocol: SMTP, Port: 465, Secure(SSL): No, Socket Error: 10061, Error Number: 0x800CCC0E

What is strange is that before I installed SP1 on this Vista all my email accounts work just fine and three XP Pros all set the same way. I have check all my settings for all my email accounts on all my Oss and they are all the same and all work but the Vista since the upgrade to SP1. As I am doing this post i am receiving mail on Vista just can't send mail.

Scott

Thanks for your reply and help.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Home made.
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 2.4GHz.
    Motherboard
    DFI Lanparty NF4 SLI-DR.
    Memory
    OCZ 4GB (4 x 1GB) (PC 3200)
    Graphics Card(s)
    BFG 7800GTX 256MB 256-bit GDDR3.
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic.
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VX922 19" 2ms LCD.
    Screen Resolution
    1280X1024
    Hard Drives
    X 1Western Digital Raptor WD740GD 74GB.
    X 2 HITACHI Deskstar 250GB.
    PSU
    PC Power & Cooling 510W/600W on demand.
    Case
    Antec Performance I P180 Silver Steel.
    Cooling
    4 X 120mm black & white Nexus fans.
    Mouse
    Logitech G5
    Keyboard
    Saitek Cyborg Gaming board
    Internet Speed
    Cable 10mb
    Other Info
    Heatsink:
    THERMALRIGHT SI-120 High Performance, with 120mm black & white Nexus fan.

    Speakers:
    Logitech Z-5500 505 Watts 5.1 Speakers.

    Headphones:
    AudioFX Pro 5+1 gaming headset by eDimensional and BenHeck.

    Joy Stick:
    Saitek. AV8R-01.

    Gaming Pad:
    Logitect RumblePad 2.


    Firewall Router:
    Linksys BEFSX41.

    Printer:
    Canon PIXMA MP 830.

sidewinder

Vista Guru
You missed the point of my post. The original error message you provided indicates that SSL is turned on which may be the problem. Make sure SSL is not enabled for SMTP and try it again.

Scott
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E6600 @ 3.0 GHz
    Motherboard
    EVGA nForce 680i SLI (NF68-A1)
    Memory
    4GB - CORSAIR XMS2 PC2 6400
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce 8800 GTS (640MB)
    Hard Drives
    2 - Seagate Barracuda 7200.10 (320GB)
    1 - Seagate Barracuda 7200.10 (500GB)

Mr Stone

Are those for me?
Member
You missed the point of my post. The original error message you provided indicates that SSL is turned on which may be the problem. Make sure SSL is not enabled for SMTP and try it again.

Scott
Scott

Sorry I didn't miss your point. I am aware of the SSL and it is not turned on nor has it ever been turned on.

BTW where do you see this turned on in the error? I see this Secure(SSL): No

See here:


Now if you know any other places that this could be turned on at would be good info.
Thanks.
Stone​
 
Last edited:

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Home made.
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 2.4GHz.
    Motherboard
    DFI Lanparty NF4 SLI-DR.
    Memory
    OCZ 4GB (4 x 1GB) (PC 3200)
    Graphics Card(s)
    BFG 7800GTX 256MB 256-bit GDDR3.
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic.
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VX922 19" 2ms LCD.
    Screen Resolution
    1280X1024
    Hard Drives
    X 1Western Digital Raptor WD740GD 74GB.
    X 2 HITACHI Deskstar 250GB.
    PSU
    PC Power & Cooling 510W/600W on demand.
    Case
    Antec Performance I P180 Silver Steel.
    Cooling
    4 X 120mm black & white Nexus fans.
    Mouse
    Logitech G5
    Keyboard
    Saitek Cyborg Gaming board
    Internet Speed
    Cable 10mb
    Other Info
    Heatsink:
    THERMALRIGHT SI-120 High Performance, with 120mm black & white Nexus fan.

    Speakers:
    Logitech Z-5500 505 Watts 5.1 Speakers.

    Headphones:
    AudioFX Pro 5+1 gaming headset by eDimensional and BenHeck.

    Joy Stick:
    Saitek. AV8R-01.

    Gaming Pad:
    Logitect RumblePad 2.


    Firewall Router:
    Linksys BEFSX41.

    Printer:
    Canon PIXMA MP 830.

sidewinder

Vista Guru
Open a command window and type this (you might have enable the telnet client):

telnet mail.charter.net 25

And hit return. What happens?

S-
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E6600 @ 3.0 GHz
    Motherboard
    EVGA nForce 680i SLI (NF68-A1)
    Memory
    4GB - CORSAIR XMS2 PC2 6400
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce 8800 GTS (640MB)
    Hard Drives
    2 - Seagate Barracuda 7200.10 (320GB)
    1 - Seagate Barracuda 7200.10 (500GB)

Mr Stone

Are those for me?
Member
Command is no good.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Home made.
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 2.4GHz.
    Motherboard
    DFI Lanparty NF4 SLI-DR.
    Memory
    OCZ 4GB (4 x 1GB) (PC 3200)
    Graphics Card(s)
    BFG 7800GTX 256MB 256-bit GDDR3.
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic.
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VX922 19" 2ms LCD.
    Screen Resolution
    1280X1024
    Hard Drives
    X 1Western Digital Raptor WD740GD 74GB.
    X 2 HITACHI Deskstar 250GB.
    PSU
    PC Power & Cooling 510W/600W on demand.
    Case
    Antec Performance I P180 Silver Steel.
    Cooling
    4 X 120mm black & white Nexus fans.
    Mouse
    Logitech G5
    Keyboard
    Saitek Cyborg Gaming board
    Internet Speed
    Cable 10mb
    Other Info
    Heatsink:
    THERMALRIGHT SI-120 High Performance, with 120mm black & white Nexus fan.

    Speakers:
    Logitech Z-5500 505 Watts 5.1 Speakers.

    Headphones:
    AudioFX Pro 5+1 gaming headset by eDimensional and BenHeck.

    Joy Stick:
    Saitek. AV8R-01.

    Gaming Pad:
    Logitect RumblePad 2.


    Firewall Router:
    Linksys BEFSX41.

    Printer:
    Canon PIXMA MP 830.

Mr Stone

Are those for me?
Member
Scott

I have it fixed. It was nothing to do with SP1 as i was thinking or any email settings.

I got to thinking about what i did after the install of Sp1 and remembered the only thing i did was to install Comodo. Now i can go back one time as i installed Comodo on XP and it screwed up my email in XP. Comodo is gone and so are the problems.

Thanks for your time for trying to fix this.

Stone
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Home made.
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 2.4GHz.
    Motherboard
    DFI Lanparty NF4 SLI-DR.
    Memory
    OCZ 4GB (4 x 1GB) (PC 3200)
    Graphics Card(s)
    BFG 7800GTX 256MB 256-bit GDDR3.
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic.
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VX922 19" 2ms LCD.
    Screen Resolution
    1280X1024
    Hard Drives
    X 1Western Digital Raptor WD740GD 74GB.
    X 2 HITACHI Deskstar 250GB.
    PSU
    PC Power & Cooling 510W/600W on demand.
    Case
    Antec Performance I P180 Silver Steel.
    Cooling
    4 X 120mm black & white Nexus fans.
    Mouse
    Logitech G5
    Keyboard
    Saitek Cyborg Gaming board
    Internet Speed
    Cable 10mb
    Other Info
    Heatsink:
    THERMALRIGHT SI-120 High Performance, with 120mm black & white Nexus fan.

    Speakers:
    Logitech Z-5500 505 Watts 5.1 Speakers.

    Headphones:
    AudioFX Pro 5+1 gaming headset by eDimensional and BenHeck.

    Joy Stick:
    Saitek. AV8R-01.

    Gaming Pad:
    Logitect RumblePad 2.


    Firewall Router:
    Linksys BEFSX41.

    Printer:
    Canon PIXMA MP 830.
Top