HP M8020n reverting to factory setting Failed

DDayOne

Member
I am restoring computer back to original setup- HP Media Center Desktop PC M8020N with
system recovery disc bought from Computer Surgeons.

System is HP Pavilion Media Center TV M8020N Desktop
· OS - Vista Home Premium
· x86 (32-bit) or x64 ? not sure but believe is 64 bit
· What was original installed OS on system? Vista Home Premium
· Age of system (hardware) 2007
· Age of OS installation 2007 - have you re-installed the OS? yes trying to restore back to
factory setting using the RECOVERY KIT for M8020n got from HP support site the build
ID#72NAv3PrA1 5092-5943
· CPU-- Intel Core 2 Duo E6420
· Video Card -- GeForce 7350LE
· MotherBoard-- P5LP-LE (Leonite)
· Power Supply -LiteON 300w Model # P3-5301-08HA
- HDD -- 2 @320gb WD both were reformatted
Steps taken:

1.) Bought System Recovery disc's from Computer Surgeons...
2.) Popped in disc 1 switched boot priorities to boot from CD drive
3.) followed steps...reformatted windows installation partition
4.) let it do it's thing...formatting and reinstalling original files
5.) at end says you should do these things after you get back into windows etc etc update
security stuff etc I click Finish system reboots.

6.) Loads Hp logo etc ...."Windows Loading Files" with white progress bar on bottom...then
motion bar "Microsoft Corporation"

7.) Pops up with a background showing with a wand pointed at the middle hole in the
CD...title in the background reads "Flex Build 2.0" "HP Restricted"

8.) There is a cmd window that pops up entitled startnet.cmd

9.) loads some text up onto the cmd ...some things it said were...ModeExecution
Build Partition....calling maestro...Searching for USER partition....

10.) After waiting for a couple of seconds...it changes from that to a completely new screen
with a grey background it has two folders and the paper transfer animation and while it's on
this screen you can see it loads the preinstalled programs such as HP CONNECTIONS.

11.) It then reboots and comes back shows windows did not start normally and is on the
recovery screen says need to insert installation disk and do a START UP repair Did the
repair system rebooted but keeps going back to system recovery stating windows did not start
normally.

My goal is to get vista back onto this computer and get it working like normal again...the
system recovery discs are for the original build for this model.

But so far I'm lost...any help would be greatly appreciated...if any other info is needed just
post...and I'll do what i can do get it on here.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Pavilion Media Center TV M8020N Desktop
    CPU
    Intel Core 2 Duo E6420
    Motherboard
    P5LP-LE (Leonite)
    Memory
    Crudial 2 @1gb pc4200
    Graphics Card(s)
    GeForce 7350LE
    Sound Card
    Integated Realtek ALC888 Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster P2250
    Hard Drives
    2 Western Digital 320 gb

wither 3

Vista Guru
Gold Member
Computer Surgeons says it can help you through the recovery. I see they have a chat line. Have you tried it.

One thing you might try during the bootup is to hit like F8 or F12 (every system is different) to see if it provides the boot options. If so, you could tell it to start Windows normally.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Vista Home Premium 64 bit SP2
    Manufacturer/Model
    Cyberpower
    CPU
    Intel Quad CPU Q6700 2.67 GHZ
    Motherboard
    NVIDIA 780i
    Memory
    4 GB
    Graphics Card(s)
    MSI GTX 560 TI Twin Frozr
    Sound Card
    Sound Blaster SB Audigy
    Monitor(s) Displays
    Viewsonic VG2436
    Screen Resolution
    1920x1080p
    Hard Drives
    Samsung HD 105SI
    WDC WD20
    Case
    Apevia XJupiter
    Cooling
    air
    Mouse
    Logitech MX 600
    Keyboard
    Logitech MX 3200
    Internet Speed
    30 Mbps

richc46

Vista Guru
Gold Member

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell XPS420
    Memory
    6 gig
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD3650 256 MB
    Sound Card
    Intergrated 7.1 Channel Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell SP2009W 20 inch Flat Panel w Webcam
    Hard Drives
    640 gb
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Dell USB 4 button optical
    Keyboard
    Dell USB
    Other Info
    DSL provided by ATT

DDayOne

Member
Hi wither 3 and richc46 --have already tried all -- booting with cd's It then reboots and comes back shows windows did not start normally and is on the recovery screen says need to insert installation disk and do a START UP repair Did the repair system rebooted but keeps going back to system recovery stating windows did not start normally. Computer Surgeons says is not a software issue states must be hardware - but the hardware and memory is all the original equipment. I will probably have to install a different OS.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Pavilion Media Center TV M8020N Desktop
    CPU
    Intel Core 2 Duo E6420
    Motherboard
    P5LP-LE (Leonite)
    Memory
    Crudial 2 @1gb pc4200
    Graphics Card(s)
    GeForce 7350LE
    Sound Card
    Integated Realtek ALC888 Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster P2250
    Hard Drives
    2 Western Digital 320 gb

wither 3

Vista Guru
Gold Member
Which function key took you to the boot options? Did you try getting into safe mode?

It sounds like you got lousy support from CS. Might try to get someone else.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Vista Home Premium 64 bit SP2
    Manufacturer/Model
    Cyberpower
    CPU
    Intel Quad CPU Q6700 2.67 GHZ
    Motherboard
    NVIDIA 780i
    Memory
    4 GB
    Graphics Card(s)
    MSI GTX 560 TI Twin Frozr
    Sound Card
    Sound Blaster SB Audigy
    Monitor(s) Displays
    Viewsonic VG2436
    Screen Resolution
    1920x1080p
    Hard Drives
    Samsung HD 105SI
    WDC WD20
    Case
    Apevia XJupiter
    Cooling
    air
    Mouse
    Logitech MX 600
    Keyboard
    Logitech MX 3200
    Internet Speed
    30 Mbps
Top