Installing Windows Vista on Alienware 17 stuck on boot screen, HDD led brinks every seconds.

RedGreenBlue123

New Member
I want to install Windows Vista on my Alienware 17, with UEFI boot. The laptop firmware is GOP. I do everythings in this thread but it stuck on boot screen, HDD led brinks every seconds. In safe mode, it stuck at crcdisk.sys, HDD led brinks every seconds.


System specs:
Intel Core i7 4700MQ
NVIDIA Geforce GTX 770M
[HD Graphics 4600 disabled]
Samsung SSD 860 EVO 500GB
Hitachi 750GB <--- Installation disk.
16GB SKhynix (4x4GB)

BIOS:
SATA: AHCI
Fastboot: Disabled

USB is working during boot..

Screenshot will be update because i use my phone to write this thread, it not support to upload files.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 10, Linux Mint 19.1
    Manufacturer/Model
    Intel
    CPU
    Core i7 4700MQ
    Motherboard
    Alienware 068R5X
    Memory
    SKhynix 16GB (4x4GB)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 770M
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    Laptop
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Samsung SSD 860 EVO 500GB
    Hitachi HDD 750GB
    Internet Speed
    28 mbps (~3.5 mb/s)

Vistaar

Vista Guru
Welcome to Vista Forums RedGreenBlue12. I'm afraid Vista will not work properly on "Haswell" processors such as Intel Core i7 4700MQ. :(
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Vista Home Premium x86 SP2
    Manufacturer/Model
    HP Pavilion Elite m9150f
    CPU
    Intel Q6600
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce 8500 GT

RedGreenBlue123

New Member
Welcome to Vista Forums RedGreenBlue12. I'm afraid Vista will not work properly on "Haswell" processors such as Intel Core i7 4700MQ. :(
:( that is a sad sign. VMware 3D performance is very bad.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 10, Linux Mint 19.1
    Manufacturer/Model
    Intel
    CPU
    Core i7 4700MQ
    Motherboard
    Alienware 068R5X
    Memory
    SKhynix 16GB (4x4GB)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 770M
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    Laptop
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Samsung SSD 860 EVO 500GB
    Hitachi HDD 750GB
    Internet Speed
    28 mbps (~3.5 mb/s)

Vistaar

Vista Guru
:( that is a sad sign. VMware 3D performance is very bad.
Yes. Intel Core i7 supported Vista up to Ivy Bridge, but not Haswell and later. Your hardware needs a newer OS, or Vista needs older hardware.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Vista Home Premium x86 SP2
    Manufacturer/Model
    HP Pavilion Elite m9150f
    CPU
    Intel Q6600
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce 8500 GT

ilikefree

Vista Guru
Gold Member
Good info Vistaar
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Lenovo Thinkpad T400
    CPU
    Intel Mobile Core 2 Duo P8700 @ 2.53GHz
    Motherboard
    LENOVO 64734VM
    Memory
    2.00GB Single-Channel DDR3 @ 531MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
    Sound Card
    Conexant 20561 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    15 inch
    Screen Resolution
    1280 x 800
    Hard Drives
    1x 180GB Intel 530 series SSD
    1 x 120GB Hitachi 5400rmp
    1 x 650GB Western Digital Elements 5400rpm
    1x 1Tb Western Digital Elements 5400rpm
    Internet Speed
    Medium for New Zealand
    Other Info
    Weakest part of my computer is the graphics chipset.
    Only ever used a laptop.
    Also use USB Freeview TV Card
    Lenovo Docking Station
    External Speakers
    Other bits a pieces as needed

SIW2

Vista Guru
Gold Member
Apparently vista works fine with AMD Summit ridge, such as the six core Ryzen 5 1600. Not sure about the Ryzen 5 2600, but it might.
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel E8400
    Motherboard
    ASRock1333-GLAN R2.0
    Memory
    2gb DDR2 800
    Graphics Card(s)
    nvidia 9500GT 1gb
Top