• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

This copy of Windows is not genuine

super_js

K1NG K1MO
Member
Messages
54
Location
London
#1
Please Help Guys,

Almost every time I turn on my laptop and log into my account a screen comes up saying something along the lines of Thank You For Validating Windows. This takes up the whole screen and I cannot exit unless I press OK. After my desktop is fully loaded a message comes up saying that Windows Aero has stopped working, you may be a victim of counterfeiting. There is then a link which takes me to Genuine Microsoft Software. I then run the validation test and pass. Also sometimes there is a message in white writing in the corner of my desktop which says:

Windows Vista (TM)
Build 6001
This copy of Windows is not genuine
.

My Vista Ultimate is 100% genuine.
Please Help me find a fix which will stop these messages from coming up again.

Super_JS
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom 9600 Quad-core Processor 2.3 Ghz
    Motherboard
    ASRock K10N7SLI
    Memory
    8 GB DDR2
    Graphics Card(s)
    2X 1GB Nvidia 9500GT SLI
    Sound Card
    7.1 Channel Surround Sound
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster T240 Full HD
    Hard Drives
    Western Digital 500 GB 7200 Rpm Internal
    Western Digital 1000 GB (1TB) External
    Case
    Black Spider Gaming Case with Blue LEDs
Messages
1,823
#2
Call Microsoft support. When did you get it? Where did you get it? Can you call your vendor and ask them why?
 

My Computer

System One

  • CPU
    pair of Intel E5430 quad core 2.66 GHz Xeons
    Motherboard
    Supermicro X7DWA-N server board
    Memory
    16GB DDR667
    Graphics Card(s)
    eVGA 8800 GTS 640 MB video card
    Hard Drives
    SAS RAID

super_js

K1NG K1MO
Member
Messages
54
Location
London
#3
Thanks for your quick reply, I would rather not call Microsoft. I got this copy from my School.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom 9600 Quad-core Processor 2.3 Ghz
    Motherboard
    ASRock K10N7SLI
    Memory
    8 GB DDR2
    Graphics Card(s)
    2X 1GB Nvidia 9500GT SLI
    Sound Card
    7.1 Channel Surround Sound
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster T240 Full HD
    Hard Drives
    Western Digital 500 GB 7200 Rpm Internal
    Western Digital 1000 GB (1TB) External
    Case
    Black Spider Gaming Case with Blue LEDs

lordbob75

Lord of Bobs
Vista Pro
Gold Member
Messages
1,676
Location
In my Fortress
#4
Sounds like calling Microsoft would be the easiest solution, provided they even know how to fix it. Why dont you want to call them? If your software is legit, then you should have no problem with them, even if you got it through your school.
Also, you could try reinstalling Vista.

~Lordbob
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz
    Motherboard
    ASUS P5QC
    Memory
    2x2GB
    Graphics Card(s)
    NVidia GeForce 9500GT 1Gb
    Sound Card
    Mobo
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster 206bw
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Samsung SP2514N ATA 250Gb 7200RPM
    Samsung [Model] 1Tb 7200RPM SATA2
    PSU
    Cooler Master Real Power Pro 750W
    Mouse
    Razer Lachesis
    Keyboard
    Razer Tarantula
    Internet Speed
    not fast enough

patio

Vista Pro
Gold Member
Messages
403
#5
I would rather not call Microsoft.
All i can ask of this is why ? ?
They are not the ogres they are made out to be,
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel Q6600
    Motherboard
    ASUS P5K MBoard.
    Memory
    4G OCZ PC2 8500 Platinum
    Graphics Card(s)
    EVGA 8800GTS Vid Card
    Hard Drives
    500G Seagate SATA
    200G Seagate SATA
    100G WD Caviar SATA
    80G WD Caviar IDE
    PSU
    OCZ Elite 800W PSU
    Case
    RaidMax Smilodon Case
    Other Info
    Lite-On dual layer DVD burner X 2
    Dos 6.2;Win2K;XP; &
    Vista Ultimate 64Bit.

super_js

K1NG K1MO
Member
Messages
54
Location
London
#6
Lol to call them i have to tell my dad, I don't really want to tell him that my laptop has a problem cos he will get all stressed.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom 9600 Quad-core Processor 2.3 Ghz
    Motherboard
    ASRock K10N7SLI
    Memory
    8 GB DDR2
    Graphics Card(s)
    2X 1GB Nvidia 9500GT SLI
    Sound Card
    7.1 Channel Surround Sound
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster T240 Full HD
    Hard Drives
    Western Digital 500 GB 7200 Rpm Internal
    Western Digital 1000 GB (1TB) External
    Case
    Black Spider Gaming Case with Blue LEDs
Messages
1,823
#7
You got a copy of Vista from your school? Did they give you a proper license to install with it? What OS was on it before? I would consider going back to the previous OS and get it working.
 

My Computer

System One

  • CPU
    pair of Intel E5430 quad core 2.66 GHz Xeons
    Motherboard
    Supermicro X7DWA-N server board
    Memory
    16GB DDR667
    Graphics Card(s)
    eVGA 8800 GTS 640 MB video card
    Hard Drives
    SAS RAID

pooch

Old Dog
Vista Guru
Messages
1,046
Location
Germany
#8
Hey super_js

If you want to continue using Vista the only way out of this problem is a phone call you will probably need your certificate of Authenticity to hand,

I presume that your dad will be a lot less stressed if you explain things to him.

Your only other option is a previously suggested, to go back to your old OS

Pooch
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Self build
    CPU
    Phenom II x4 Black Edition 940-Arctic-Cooling Freezer Xtreme
    Motherboard
    Asus M3A32-MVP Deluxe
    Memory
    8 gig Samsung PC800 RAM
    Graphics Card(s)
    NVidia 9600gt
    Sound Card
    AD1988b
    Monitor(s) Displays
    22" TFT-MONITOR WIDESCREEN mit VGA/DVI 17" Video7 TFT
    Screen Resolution
    1680 : 1050 1280 : 1024
    Hard Drives
    Drive #1 - SAMSUNG HD252HJ (250 GB)
    Drive #2 - Hitachi HDT721010SLA360 (1000 GB)
    Drive #3 - SAMSUNG HD250HJ (250 GB)
    Drive #4 - SAMSUNG HD103UJ (1000 GB) External eSATA
    PSU
    Thermaltake Toughpower Cable Management 750W
    Case
    Enermax Chakra
    Cooling
    2x 120mm Front and Back 1x 250mm Side
    Mouse
    Easy Line Laser Mouse
    Keyboard
    Standard
    Internet Speed
    16000
    Other Info
    I have also used Fedora, Suse, Ubuntu Linux
    And all other Windows from 95 to date except ME
Messages
1,823
#9
WMI issue could be caused by Vista not being fully compatible with your computer motherboard chipset.
 

My Computer

System One

  • CPU
    pair of Intel E5430 quad core 2.66 GHz Xeons
    Motherboard
    Supermicro X7DWA-N server board
    Memory
    16GB DDR667
    Graphics Card(s)
    eVGA 8800 GTS 640 MB video card
    Hard Drives
    SAS RAID

patio

Vista Pro
Gold Member
Messages
403
#10
I get the feeling there are important details being left out in this tale of woe...
 

My Computer

System One

  • CPU
    Intel Q6600
    Motherboard
    ASUS P5K MBoard.
    Memory
    4G OCZ PC2 8500 Platinum
    Graphics Card(s)
    EVGA 8800GTS Vid Card
    Hard Drives
    500G Seagate SATA
    200G Seagate SATA
    100G WD Caviar SATA
    80G WD Caviar IDE
    PSU
    OCZ Elite 800W PSU
    Case
    RaidMax Smilodon Case
    Other Info
    Lite-On dual layer DVD burner X 2
    Dos 6.2;Win2K;XP; &
    Vista Ultimate 64Bit.

super_js

K1NG K1MO
Member
Messages
54
Location
London
#11
Yes I did get it from school. It came in a disk packet and had a sticker on it saying not for resale and the key and stuff. I kind of threw the packet away.....

Also my vista has been fine up until now.

Super_JS
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom 9600 Quad-core Processor 2.3 Ghz
    Motherboard
    ASRock K10N7SLI
    Memory
    8 GB DDR2
    Graphics Card(s)
    2X 1GB Nvidia 9500GT SLI
    Sound Card
    7.1 Channel Surround Sound
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster T240 Full HD
    Hard Drives
    Western Digital 500 GB 7200 Rpm Internal
    Western Digital 1000 GB (1TB) External
    Case
    Black Spider Gaming Case with Blue LEDs
Messages
1,823
#12
Did you keep the license key along with the media?
 

My Computer

System One

  • CPU
    pair of Intel E5430 quad core 2.66 GHz Xeons
    Motherboard
    Supermicro X7DWA-N server board
    Memory
    16GB DDR667
    Graphics Card(s)
    eVGA 8800 GTS 640 MB video card
    Hard Drives
    SAS RAID

super_js

K1NG K1MO
Member
Messages
54
Location
London
#13
I wrote down the licence and I suspect by media you mean the disk. Yes i did keep the disk.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom 9600 Quad-core Processor 2.3 Ghz
    Motherboard
    ASRock K10N7SLI
    Memory
    8 GB DDR2
    Graphics Card(s)
    2X 1GB Nvidia 9500GT SLI
    Sound Card
    7.1 Channel Surround Sound
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster T240 Full HD
    Hard Drives
    Western Digital 500 GB 7200 Rpm Internal
    Western Digital 1000 GB (1TB) External
    Case
    Black Spider Gaming Case with Blue LEDs
Messages
28
Location
Atlanta
#14
If everything is 100% legit on your side I don't know why you wouldn't call MS. They'll solve that issue pretty quickly for you.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Acer
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
    Motherboard
    Acer F690GVM
    Memory
    G.SKILL 4GB DDR2 800
    Graphics Card(s)
    MSI NX8800GT
    Monitor(s) Displays
    Gateway 22" HDMI LCD
    Screen Resolution
    1680 x 1050
    Hard Drives
    (2) Western Digital 80GB
    (1) SimpleDrive 500GB
    PSU
    Antec EarthWatts 500W
    Mouse
    Logitech MX518
    Internet Speed
    6MB
Messages
1,823
#15
Call Microsoft. See what they have to say. Tell them where you got it from. Did you ask the school if its legit?
 

My Computer

System One

  • CPU
    pair of Intel E5430 quad core 2.66 GHz Xeons
    Motherboard
    Supermicro X7DWA-N server board
    Memory
    16GB DDR667
    Graphics Card(s)
    eVGA 8800 GTS 640 MB video card
    Hard Drives
    SAS RAID

super_js

K1NG K1MO
Member
Messages
54
Location
London
#16
Im pretty sure its legit. Do you know the number for UK and the price? Before I ring them could my comodo firewall be blocking any validation files from the internet? Also would a re-install fix it? Could it be a virus?

Super_JS
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom 9600 Quad-core Processor 2.3 Ghz
    Motherboard
    ASRock K10N7SLI
    Memory
    8 GB DDR2
    Graphics Card(s)
    2X 1GB Nvidia 9500GT SLI
    Sound Card
    7.1 Channel Surround Sound
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster T240 Full HD
    Hard Drives
    Western Digital 500 GB 7200 Rpm Internal
    Western Digital 1000 GB (1TB) External
    Case
    Black Spider Gaming Case with Blue LEDs

TheShadow

Retired PC Builder
Member
Messages
109
Location
Central FL. USA
#17
There was a huge flap over WGA posting erroneous messages on Windows XP machines a year or so ago. It had good honest folks wigging out all over the place.:mad:

The Quick Fix was to just delete all the WGA files off of the HD and turn off automatic updates.
That was a lot easier than dealing with BIG BROTHER (M$).

:cool:
 

My Computer

System One

  • CPU
    AMD Athlon Dual Core 5200+
    Motherboard
    MSI K9N Platinum
    Memory
    4 gigs DDR2-800
    Graphics Card(s)
    WinFast
    Sound Card
    Integrated
    Monitor(s) Displays
    19" Envision LCD
    Hard Drives
    2 Maxtor 160 gig SATA2
    1 Seagate 200 gig SATA2
    PSU
    Antec Earthwatts 650
    Case
    Pac Man
    Cooling
    13 fans
    Mouse
    MS-Digital
    Keyboard
    Generic
    Internet Speed
    Cable-5 meg
    Other Info
    Homemade, under constant mod.
Messages
1,823
#18
Microsoft resolved it. You want the Windows updates with all the issues going on with Viruses and Trojans. A call to Microsoft is 10 minutes. They are fast and will resolve your issues fairly quickly.
 

My Computer

System One

  • CPU
    pair of Intel E5430 quad core 2.66 GHz Xeons
    Motherboard
    Supermicro X7DWA-N server board
    Memory
    16GB DDR667
    Graphics Card(s)
    eVGA 8800 GTS 640 MB video card
    Hard Drives
    SAS RAID

johngalt

Antidisestablishmentarian
Vista Guru
Messages
3,912
Location
3rd Rock
#19
This has nothing to do with WGA. However, getting a copy from school complete with key does not necessarily mean a thing. if it is a MAK (Volume License) and you registered with your name and they don't know you're associated with the school, they might tag it as fake.,

FWIW - I have had to call M$ numerous times when stetting up labs at school - and never once have I been charged.

If it is legit, call them. The fastest I had a problem solved was under 4 minutes, the longest it took me was 15 minutes.

And, no offense, but if you don't want to call them, then please don't keep asking for help - we've all said the same thing, and if you don't want to call them that is on you.
 

My Computers

System One System Two

  • Show second system?
    Yes
    Operating System
    Windows 10 Insider Preview current build
    Manufacturer/Model
    The Beast Model V
    CPU
    Intel Core i7 965 EE @ 3.6 GHz
    Motherboard
    eVGA X58 Classified3
    Memory
    3 * 4GB Mushkin Enhanced Redline CL7 DDR3 1600 MHz (PC3-12800)
    Graphics Card(s)
    eVGA GTX 970 + eVGA GTX 560 Ti 448 Core Classified (PhysX)
    Sound Card
    Realtek HD Audio (onboard)
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA
    Screen Resolution
    2 * 1920 x 1080
    Hard Drives
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 SATA III SSD (System)
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 SATA III SSD (User Tree)
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS SATA II
    Seagate ST1500DL001 7200 RPM SATA II
    Intel SSDSA2M080G2GC SATA II SSD
    PSU
    ThermalTake BlackWidow 850W
    Case
    ThermalTake Level 10 GT
    Cooling
    Corsair H100 (CPU) + Air (2 * 210 mm + 3 * 120mm fans)
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech G15 (gen 2)
    Internet Speed
    300+ Mbps downstream / 30+ Mbps upstream
  • Operating System
    Windows 10 Insider Preview (current)
    Manufacturer/Model
    Dell Inspiron 3521
    CPU
    Intel(R) Celeron(R) CPU 1007U @ 1.50GHz
    Motherboard
    Dell
    Memory
    8 GB
    Graphics card(s)
    Intel(R) HD Graphics
    Sound Card
    Intel(R) Display Audio | Realtek Audio
    Monitor(s) Displays
    Inspiron 15"
    Screen Resolution
    1680 * 1050
    Hard Drives
    INTEL SSDSC2CW180A
    PSU
    Dell
    Case
    Dell
    Cooling
    Dell
    Mouse
    Logitech MX Master | Synaptics TouchPad
    Keyboard
    Dell
    Internet Speed
    300+ Mbps downstream | 30+ Mbps upstream

bruce2

Vista Pro
Messages
618
#20
Yes I did get it from school. It came in a disk packet and had a sticker on it saying not for resale and the key and stuff. I kind of threw the packet away.....

Also my vista has been fine up until now.

Super_JS
If the rest of story is true, I bet you that someone picked up that number you threw away and used it.:D
 

My Computer

System One

  • CPU
    E6850
    Motherboard
    EVGA 122-CK-NF67-A1 680i
    Memory
    4 x OCZ Platinum 1GB
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD 5850 1GB
    Sound Card
    SB X-Fi X Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung 23" 5MS
    Screen Resolution
    2048 x 1152
    Hard Drives
    2 x Barracuda 7200.10 320GB RAID 0 / 1 x 500GB Maxtor
    PSU
    Seasonic 600W M12
    Case
    CM Centurion 5
    Cooling
    air
    Internet Speed
    100Mbps

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)