Unable to do system restore

patch41

Vista Pro
Hi Folks,I am unable to do system restore, After trying i get message stateing, unable to restore try different restore point, which i have tried with the same results, However i am able to restore in safe mode, I dont know if they are connected, but when i go into task scheduler a popup box states, the task image is corrupt or has been tampered with, I have tried deleting user feed, then typing in cmd msfeedssync enable, but does not help, I do have vista repair disc's would that be my best bet at this point, any help would be appreciated, Thanks.patch41. HP vista premium 32-bit
 

richc46

Vista Guru
Gold Member
First try to go to search
type cmd
right click when it pops up and run as administrator
type in cmd sfc /scannow
Run 3 times if errors are found

If that does not work if you have mcafee
navigate to

C:/Windows/System32/Tasks/Microsoft/Windows/Media Centre

and delete mcupdate.
 
Last edited:

patch41

Vista Pro
Hi Rich, yes i have tried sfc /scannow and it comes up clean,no errors, i also tried from another user acount, set my own restore point, it accepted my restore point, I downloaded a program, Then tried system restore, the same popup box came up (see atachment) any other suggestions, thanks for help.patch41
 

patch41

Vista Pro
Thanks richard for all your help, I think i will try a clean boot again tomorrow,the thing is, it doesent seem to affect the PC in any way except when i want to restore, but then i go to safe mode and restore, It just bugs me that i cant get it back to proper working order, and then as a last resort i will do a system repair, Its just that i have done a system repair in the past and its so time consuming, i will keep you informed. Patch41
PS, tipped the scales,
 

patch41

Vista Pro
Hi rich, tried with norton anti-virus and firewall turned off, same results
 

Attachments

  • system restore did not complete successfully.JPG
    system restore did not complete successfully.JPG
    43.5 KB · Views: 41

richc46

Vista Guru
Gold Member
Works in Safe Mode, but not Clean Boot, its a program that is causing the problem. Safe Mode turns off everything, but the very essential.
If it were me, I wouild turn off the SR to reset it. That procedure has worked in about 75% of the cases that I have had, like this. If you lose your points, you are not losing much at this point. If nothing works you will be doing a repair install, anyway.

I think that it might be a space problem. Make sure there is a enough free space on the Back up Drive.
http://www.sevenforums.com/tutorials/335-system-protection-change-disk-space-usage.html
Seven and Vista
 

niemiro

Banned
If you want we can have one last shot, but I don't think your chance of success is high.

Please navigate to C:\Windows\Logs\CBS, and copy CBS.log to your Desktop. Right click on it > Send to > Compressed (zipped) folder, and then upload that folder here.

Thanks!

Richard
 

patch41

Vista Pro
Hi Rich, Good news, I got system restore to work, I subscribe to smartcomputing magazine and presented the problem to them,they got back to me, Norton was the problem, i think somebody at vista forums suggested norton was the problem, In the past i just switched of norton anti-virus and norton firewall but i had to go deeper and specifically turn off tamper protection, and when i did that, it worked, I thank you for your help and suggestions, tried to tip the scales but they told me to spread it around,patch41
 

richc46

Vista Guru
Gold Member
You have been very generous with your rep toward me and its appreciated. My reward is that I was able to help. Come back any time, buddy.
 
Top