Unsigned Drivers

BFG

New Member
So I was tinkering around with resetting Windows Update and I think deleting catroot and catroot2 is the culprit of my problem. I now cannot load Vista unless I F8 and skip driver signing.

I ran verifier and a whole list of vista system drivers are now no longer signed. I've looked around the internets and google and haven't found out the best way to fix this, so I'm looking for some help. Thanks.
 

My Computer

Ex_Brit

If you're going through hell, keep going
Vista Guru
Gold Member
Use System Restore? Never, ever delete system files and, if you are thinking about, never, ever use registry cleaners, optimizers, speeder-uppers etc.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Win 10 Pro x64 x 2
    Manufacturer/Model
    Alienware ALX x58
    CPU
    Intel® Core™ i7-975 Extreme O/C to 4.02 GHz, 8MB Cache
    Motherboard
    Asus® P6T Deluxe V2 X58 LGA1366
    Memory
    24GB Corsair Vengeance DDR3 SDRAM at 1600MHz - 6 x 4096MB
    Graphics Card(s)
    1792 MB NVIDIA® GeForce® GTX 295 Dual Core
    Sound Card
    Onboard Soundmax® High-Definition 7.1 Performance Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung XL2370 HD LED backlit 23" W/S 2ms response time
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    2 x 500gb SATA II
    1 x 1TB SATA II
    1 external eSATA LaCie 3TB
    (Non-RAID)
    PSU
    Alienware® 1200 Watt Multi-GPU
    Case
    Unique
    Cooling
    4 case fans @ CPU water cooling.
    Internet Speed
    1gb/s up and down

BFG

New Member
It seems the security catalog is gone and thus the drivers cant be signed

I don't have the original discs either so my only hope is there is someway to find them online

i'm trying Microsoft FixIt right now

here are the list of drivers btw. Basically all the microsoft ones
1394bus.sys
afd.sys
asyncmac.sys
batt.dll
cdrom.sys
cmbatt.sys
drmk.sys
drmkaud.sys
dxgkrnl.sys
e1e6032.sys
hccoin.dll
hcrstco.dll
hdaudbus.sys
hidclass.sys
hidparse.sys
hidusb.sys
http.sys
i8042prt.sys
intelppm.sys
iscsilog.dll
modem.sys
monitor.sys
mouhid.sys
mpsdrv.sys
mresp50.sys
mskssrv.sys
mspclock.sys
mspqm.sys
mstee.sys
ndistapi.sys
ndisuio.sys
ndiswan.sys
netbt.sys
nsiproxy.sys
nvcpl.chm
nvcpl.cpl
nvcplui.exe
nvcpluir.dll
nvexpbar.dll
nwifi.sys
ohci1394.sys
peauth.sys
portcls.sys
rasacd.sys
rasl2tp.sys
raspppoe.sys
raspptp.sys
rassstp.sys
rdpcdd.sys
rdpencdd.sys
rimmptsk.sys
rimsptsk.sys
rixdptsk.sys
sdbus.sys
sermouse.sys
sffdisk.sys
sffp_sd.sys
smb.sys
storprop.dll
sysfxui.dll
tdtcp.sys
tdx.sys
tssecsrv.sys
tunmp.sys
umbus.sys
usbaapl.sys
usbccgp.sys
usbd.sys
usbehci.sys
usbhub.sys
usbport.sys
usbprint.sys
usbuhci.sys
usbvideo.sys
vga.sys
wanarp.sys
wmalfxgfxdsp.dll
wmiacpi.sys
 

My Computer

Ex_Brit

If you're going through hell, keep going
Vista Guru
Gold Member
..Not too sure what to suggest if you don't have the installation disk. System Restore to an earlier time would be the logical solution I would have thought.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • Operating System
    Win 10 Pro x64 x 2
    Manufacturer/Model
    Alienware ALX x58
    CPU
    Intel® Core™ i7-975 Extreme O/C to 4.02 GHz, 8MB Cache
    Motherboard
    Asus® P6T Deluxe V2 X58 LGA1366
    Memory
    24GB Corsair Vengeance DDR3 SDRAM at 1600MHz - 6 x 4096MB
    Graphics Card(s)
    1792 MB NVIDIA® GeForce® GTX 295 Dual Core
    Sound Card
    Onboard Soundmax® High-Definition 7.1 Performance Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung XL2370 HD LED backlit 23" W/S 2ms response time
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    2 x 500gb SATA II
    1 x 1TB SATA II
    1 external eSATA LaCie 3TB
    (Non-RAID)
    PSU
    Alienware® 1200 Watt Multi-GPU
    Case
    Unique
    Cooling
    4 case fans @ CPU water cooling.
    Internet Speed
    1gb/s up and down

archie123

I Tunes hates Me
Vista Guru
Gold Member
have you tried bcdedit –set nointegritychecks ON or (bcdedit /set nointegritychecks ON)in an elevated command prompt till you get the issue sorted?

Its been a while since i needed this command im assuming its still good

EDIT..........just tried a google apparently it doesnt work anymore F8 is the only option
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Intel Q9550 @ 4Gig / Titan Fenir
    Motherboard
    XFX 780i
    Memory
    4GB OCZ PC2-8500C5 DDR2
    Graphics Card(s)
    Gainward GTX260/216 SLI
    Sound Card
    Creative X-FI Xtreme Gamer
    Monitor(s) Displays
    Dell UltraSharp 2209WA 22"
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    western digital raptor 10000rpm sata
    PSU
    OCZ Modstream 700w
    Cooling
    Titan Fenir
    Mouse
    Logitech G5 Gamer
    Keyboard
    Razer Reclusa
    Internet Speed
    8mb
Top