User Profile Error - Logged on with a Temporary Profile

bear

New Member
Do you not have any SID keys listed for the other user accounts with bak or not?

If not, then you might see if doing a repair install may help since you do not have any restore points to use.
No others. No others are even listed.

Interestingly, I ran a software recovery tool and even that doesn't find a c:\users\mike path. The files, most of which are unrecoverable, are listed under the path c:\?\

So is it really possible that it deleted these files when the profile could not load? I cannot understand why the files would disappear!
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Sometimes when a user profile is corrupted, the files in the user folders may go with it. You might see if doing a repair install may be able to restore your user profile during the repair. :(
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

calbee

New Member
I followed the steps, but my user profile wasn't recreated when i logged off. do i have to restart the computer?
 
Last edited:

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Hello Calbee, and welcome to Vista Forums.

If not, then try a System Restore using a restore point dated before you got this error. If this still dows not help, then you will need to create a new account and restore the user folder files afterwards from the warning in step 1. See: How to Create a New User Account in Vista.

Hope this helps,
Shawn
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

calbee

New Member
thanks for the welcome

System restore was the first thing I did but that didn't work so i tried what to do in this thread.

for step 1, when i deleted the user profile, i didn't click on 'delete files' but on 'keep files' instead. was that the problem?

also, how do i restore the user folder files of the errored user profile onto another user profile?
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
No, "Keep file" wouldn't have made any difference.

In the new user account, you can copy the contents of the old account's C:\Users\(user-name) folders into the corresponding new account's user folders to have them back though. :)
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

calbee

New Member
just copy and paste?

would all my settings and stuff get copied too? should i just do that then? and delete the old user account/folder after?
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Yes, you would just copy only the contents in all of the old user folders to the corresponding new user folders and not the folders or subfolders themselves. If everything checks out ok afterwards, then yes you can delete the old user folders. :)
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

calbee

New Member
so i have to:
a) make a new user
b) make identical folders in the new user's document folder
c) copy and paste the stuff from the old user's documents into the new user's
d) then delete the old user folder?

i can't just copy and paste the main parts of the folder (App Data, Contacts, Desktop, Documents, Downloads, etc.) into the new one?
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Calbee,

After you create the new account and log on to it, all of the user folders will be created automatically for you. You will not have to create any new folders. What you are doing instead is to copy the file contents in them from the old user account into the same folders (already created) in your new user account. That's all. :)
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

billp

Member
Hi,
New to this forum. I am having trouble with this"user profile was not loaded correctly" error message. It happens with more than one user account. (I have four accounts and I get this message on three of them at times. When I start my computer and open the account that I use the most it comes up properly, but when I go to any other account I get this message. I can do a restart right then and all accounts work fine and will stay fine as long as I do not log them off usually. Sometimes if an account is not used for several days the the message reappears. A restart will solve the problem again.
Also, I went to my registry to study how to do the steps in this tutorial and found that I do not have .bak at the end of the long number. Is this because I have not deleted the account yet or is it something else?
I would appreciate some guidance on fixing this problem. (Do I need to do each account individually or could I delete them all together?)
Thanks!
billp
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Hello Billp, and welcome to Vista Forums.

You might see if doing a system restore at boot using a restore point dated before you had these errors may be able to fix this for you. If not, then try the tutorial for each user account one at a time.

Hope this helps,
Shawn
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

billp

Member
Not sure when the problem first started. It was several months ago for sure.
I would like to be sure that the missing .bak at the end of the S-1-5 number is not a problem before I try to do the steps in this tutorial. Thinking about doing one account and monitoring it for a day or two. Is the missing .bak of any significance?
billp
 
Last edited:

My Computer

billp

Member
Still waiting for answers about the missing .bak at the end of the long number. I would like to be sure that is not a problem before I do anything else.
Thanks (If I am posting in the wrong place let me know where I should be.)
billp
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Sorry Bill, I thought you were testing and was going to post back.

If you do not have .bak on a listed user profile, then you will not be able to replace your current one with the .bak as in the tutorial. You would normallt only get the .bak if something triggered Vista to create a backup (.bak) of that user profile entry. Without a .bak, you might consider the System Restore.

Hope this helps,
Shawn
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

billp

Member
The problem with a system restore is that I don't know how far back I need to go. I'm sure it would be 4 or 5 months and I'm not sure I want to do that yet. That would be a large amount of back-up to do first. What would happen if I just deleted a couple of accounts and opened new ones in their place? (That might be a "dumb" question but I'm not too much of a computer whiz.)
billp
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Bill,

You might see if a repair install is an option for you. You will not lose anything.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

billp

Member
If I read the tutorial correctly I cannot do a repair install because my DVD does not have SP2 on it . It's the one that came with the computer before the SP's were out.
billp
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Bill,

Ok. As a test, create a new adminsitrator account and see if it you are able to log on to it without this error. If so, then you can just create new user accounts to replace the other ones with and delete the old ones after copying what you want from them into the new ones.

If you still get the error with the new account, then it looks like you will need to do a clean reinstall of Vista instead.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

billp

Member
OK
When I first started talking about this on this forum I created a new administrator account to do a little testing with. Here is what went on for the last few minutes:
First, I opened the new account and I got the "Your user profile was not loaded correctly" error message.
Next I immediately did a restart. I then opened all my accounts to see what would happen. Each one opened and works normally. Right now I have 5 open accounts that work like they should. Based on past events, if I log out of one or more of them then the next time I try to open on I get the error message again on that account. I think I'll leave thing like they are for a while. Maybe a system restore later on. ???
billp
 

My Computer

Top